"Είμαι ευτυχής που η Περιφερειακή μας αρχή κατάφερε να επιλύσει ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα – Εργαστήκαμε συστηματικά και το καταφέραμε!" επεσήμανε
Τίτλοι τέλους μπήκαν σ’ ένα πρόβλημα που για πολλά χρόνια αποτέλεσε «αγκάθι» για την τοπική κοινωνία της Αχαΐας και ιδιαίτερα του Δρεπάνου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της. με συντονισμένες προσπάθειες, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, τον Συνήγορο του Πολίτη και κυρίως την Εθνική Τράπεζα (συνιδιοκτήτη του οικοπέδου), ενήργησε και ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση 3.000 σχεδόν τόνων τοξικού Αμιάντου που ήταν παγιδευμένος στο παλιό εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο επί δεκαετίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, o οποίος εργάστηκε αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή, δήλωσε: «Ήταν μια από τις πολύ δύσκολες υποθέσεις που ασχοληθήκαμε από το φθινόπωρο του 2019. Ένα μεγάλο στοίχημα, τόσο για τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη όσο και για μένα προσωπικά, να ολοκληρωθεί με επιτυχία, διότι ήταν ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα, ίσως από τα μεγαλύτερα της Αχαΐας, που έπρεπε να είχε ήδη λυθεί. Ομολογώ πως είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι όταν ζήτησα να ενημερωθώ για το θέμα και άνοιξα τον φάκελο του έργου πραγματικά δεν πίστευα πολλά από αυτά που αντίκρισα».
Επίσης, ερωτηθείς ο κ. Ζαΐμης αν η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή είχε κάνει ανάλογες ενέργειες, απάντησε: «Δεν γυρίζουμε πίσω, κοιτάμε μπροστά. Πιστεύω πως όλοι ήθελαν να επιλυθεί αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούσε την περιοχή. Εμείς, νοιαζόμαστε να συνεχίσουμε το έργο για το οποίο οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και να επιλύουμε τα ζητήματα της περιοχής ακόμα και όταν αυτά ξεφεύγουν από τα στενά όρια των τυπικών αρμοδιοτήτων μας. Προσωπικά, πιστεύω πως όταν υπάρχει σοβαρή μελέτη των θεμάτων, τεχνοκρατική αντιμετώπιση όπου απαιτείται, συνεργασία υπηρεσιών αλλά και πολιτική βούληση, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα θετικό».
Να σημειωθεί ότι το κόστος του έργου έφθασε τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ ο αμίαντος που αποξηλώθηκε και συλλέχθηκε, έφυγε εκτός Ελλάδας, σε 4 διαφορετικές χώρες που διαθέτουν χώρους υγειονομικής ταφής τοξικών αποβλήτων. Το κόστος του έργου, καλύφθηκε από την Εθνική Τράπεζα, την οποία ο κ. Ζαίμης ευχαριστεί για τη συνεργασία.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr