ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεχωριστές δικογραφίες για τον θάνατο των 3 παιδιών- Τα στοιχεία που προβληματίζουν

Κοινοποίηση
Tweet

Οι καταθέσεις των οικογενειακών γιατρών αλλά και τα ευρήματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεως στις σορούς των παιδιών θα ρίξουν φως στο μυστήριο

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών πέρασε πλέον η υπόθεση του θανάτου τριών παιδιών μιας οικογένειας στην Πάτρα μετά από παρέμβαση εισαγγελέα. Οι καταθέσεις των οικογενειακών γιατρών αλλά και τα ευρήματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεως στις σορούς του 9χρονου κοριτσιού που πέθανε πριν από λίγες ημέρες και των δυο αδερφών της που πέθαναν τα προηγούμενα χρόνια θα ρίξουν φως στο μυστήριο.

Η έρευνα που έχει διατάξει ο Εισαγγελέας Εφετών Πάτρας, είναι να διευκρινιστεί εάν οι τρεις θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή εάν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.

Για κάθε θάνατο έχουν σχηματιστεί ισάριθμες δικογραφίες που θα συγκεντρώσουν και θα μελετήσουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, πριν καλέσουν για εξέταση τους γονείς των τριών κοριτσιών.

Παράλληλα σύμφωνα με την ΕΡΤ απαντήσεις ζητά και η ιατρικη κοινότητα που κάνει λόγο για μυστήριο καθώς οι ιατροδικαστές εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα παθολογικής φύσεων προβλήματα επέφεραν το μοιραίο και δήλωσαν έτοιμοι να καταθέσουν και να ρίξουν φως στην υπόθεση.

«Είναι ένα άλυτο μυστήριο για εμάς το πώς τρία διαφορετικά παιδιά, με διαφορετικό ιστορικό, κατέληξαν περίπου με την ίδια κλινική εικόνα. Είναι θετικό ότι θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Αναμένεται να δώσει απαντήσεις η Τζωρτζίνα (οι εξετάσεις) για να φωτίσει την υπόθεση» τονίζει η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν

Θα καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, γιατροι και ιατροδικαστές που τα είχαν εξετάσχει σε νοσοκομεία στην Αθήνα και την Πάτρα ενώ θα εξετασούν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, όπως και των δυο μικρότερων αδελφών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος ενός νέου ατόμου πρέπει να ερευνάται ενδελεχώς. Αυτό σημαίνει νεκροψία-νεκροτομή, ιστολογικές, τοξικολογικές αλλά και άλλες ειδικότερες γενετικές. Μετά το πέρας όλων αυτών των εξετάσεων θα υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία θανάτου καθώς και κατά πόσο οι θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους» σημείωσε ο Ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις