Ο αποκαλυπτικός σύντομος διάλογος
Η 33χρονη φερόμενη δράστις εξακολουθεί να κρατείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στα κρατητήρια, μέχρι και την απολογία της, την ερχόμενη Δευτέρα, στην 18η ανακρίτρια.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο από το οποίο επικοινωνεί με πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ κατά την χθεσινή τους επίσκεψη η μητέρα και η αδερφή της, της πήγαν κάποια χρήματα, μωρομάντηλα και τηλεκάρτες.
Γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, νόμιζε ότι μπλοφάρει η ΕΛΑΣ
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ανέφεραν πως «είχε την ελπίδα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι μπορεί να την γλιτώσει. Νόμιζε ότι ίσως μπλοφάρουμε».
Αν και οι Αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν πήραν επίσημη κατάθεση από την 33χρονο φερόμενη δράστιδα, η διαδικασία προβλέπει να καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών, είχαν μια ανεπίσημα κουβέντα μαζί της κατά την διάρκεια της οποίας ουσιαστικά γνωστοποίησε και την γραμμή που θα ακολουθήσει.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Με ποια ιδιότητα έχω έρθει;
Αστυνομικός: Ύστερα από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος σου για τον θάνατο της κόρης σου.
Η 33χρονη φερόμενη δράστις, έδειξε να εκπλήσσεται και τότε ο Αστυνομικός συνέχισε:
Αστυνομικός: Είναι κάτι που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Εγώ ψέματα για τον θάνατο της κόρης μου, δεν μπορώ να πω.
Όσον αφορά την άρνηση της να ομολογήσει, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημείωσαν ότι: «Έπρεπε να πάρει αποφάσεις για την ζωή της. Ή να το αρνηθεί ή να έβρισκε κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει την πράξη της. Δεν είχε τι να πει».
Χωρίς την ομολογία της ερωτηματικό παραμένει και ως προς το κίνητρο της.
Πάντως αν και η δικογραφία είναι «δεμένη», υπάρχουν ερωτήματα που παραμένουν, σχετικά με το εάν είχε αποκαλύψει σε κάποιον την αποτρόπαια πράξη που φέρεται να έχει κάνει, ή αν είχε κάποια βοήθεια προκειμένου να αποκτήσει την κεταμίνη που φέρεται να χορήγησε στο ίδιο της το παιδί σκοτώνοντάς το.
Η αξιολόγηση της τοξικολογικής έκθεσης της Τζωρτζίνας
«Ο θάνατος επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5ml ανά ml.
Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσεις η κεταμίνη είναι από 5 έως 20 λεπτά. Επίσης έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα», αναφέρει η τοξικολογική έκθεση της Τζωρτζίνας.
Αίσθηση ωστόσο είχε προκαλέσει, σύμφωνα με τις καταθέσεις γιατρών, το γεγονός ότι στις 28 Ιανουαρίου 2022, μία ημέρα δηλαδή πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η μητέρα φέρεται να είπε:
«Αυτά τα επεισόδια που είδατε, δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα», προβλέποντας ουσιαστικά το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στον θάνατο του.
Η δικογραφία για Μαλένα-Ιριδα
Οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη πάντως, καθώς υπάρχουν ακόμα δύο θάνατοι, εκείνος της Μαλένας το 2019 αλλά και της Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021, τα αίτια των οποίων παραμένουν θολά.
Ήδη για τους δύο θανάτους έχει συνταχθεί δικογραφία ωστόσο θα πρέπει να γίνει επανεξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα δύο κοριτσάκια άφησαν την τελευταία τους πνοή, έπειτα από εγκληματική ενέργεια σε βάρος τους.
Υπενθυμίζεται πως η άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών υπό τον έγκριτο επιστήμονα κ. Καρακούκη, ερευνά την υπόθεση θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας , που ήταν και το πρώτο κοριτσάκι που κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr