FOOD

/

Τσουρέκια Πασχαλινά από την Κατερίνα Λένη

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε το βίντεο

Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει λαχταριστά Πασχαλινά τσουρέκια! Δείτε τι θα χρειαστείτε και πώς θα τα φτιάξετε.

Για το προζύμι θα χρειαστούμε:

150 ml. νερό χλιαρό
50 γρ. νωπή μαγιά (2 κύβους)
1 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια

Για το ζυμάρι:

10 γρ. μαχλέπι
5 γρ. κακουλέ
5 γρ. μαστίχα
3 βανίλιες σε σκόνη
Από 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
250 γρ. ζάχαρη
140 ml. νερό χλιαρό
2 αυγά ολόκληρα
1 κ.γ. αλάτι
700 γρ. αλεύρι για τσουρέκια και 100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια στο τελείωμα του ζυμώματος
120 γρ. βούτυρο σε κυβάκια

Επιπλέον υλικά:
50 ml. ηλιέλαιο
1 αυγό ολόκληρο για την επάλειψη
Φιλέ αμυγδάλου
Σουσάμι λευκό

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life