ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εύβοια: Βίντεο από την στιγμή του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ - Κόσμος τρέχει πανικόβλητος

Κοινοποίηση
Tweet

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές

Ο σεισμός των 4,9 ρίχτερ που ταρακούνησε Εύβοια και Αττική δεν είχε μεγάλη διάρκεια αλλά βουητό. 

Ο σεισμός που έγινε στις 2:24 το μεσημέρι της Τετάρτης (28.12.2022) και είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 5 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά των Ψαχνών στην Εύβοια και εστιακό βάθος στα 13,2 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές. 

 Δείτε βίντεο το οποίο ανέβασαν χρήστες του twitter αλλά και τοπικά ΜΜΕ και είναι από την στιγμή του σεισμού. 

Στο πρώτο, θα δείτε εικόνα από σούπερ μάρκετ όπου οι πελάτες τρέχουν την ώρα του σεισμού και το δεύτερο είναι από σαλόνι σπιτιού όπου ακούγεται και το βουητό.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθ. Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κύριο Χ. Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες δράσεις.

«Μετά από εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συγκλήθηκε επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου η οποία συνεδρίασε με τη καινούργια σύνθεση και μόλις τελείωσε τις εργασίες της. Εκφράζουμε μια θετική άποψη για τη διαδικασία της σεισμικής διέγερσης και αυτό είναι μια ομόφωνη απόφαση και βεβαίως κατευθύνσεις για τον υπηρεσιακό σχεδιασμό, για το πώς να λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα για να αντιμετωπίσουμε πιθανούς κινδύνους» ανέφερε ο Λέκκας μιλώντας στο MEGA.

 
«Υπήρχε η σεισμικότητα που εκδηλώθηκε στους Ζάρακες, ήταν ένα ρήγμα το οποίο δεν ήταν γνωστό, το χαρτογραφήσαμε μετά τον σεισμό. Είχαμε να κάνουμε με μια σεισμική δραστηριότητα που εξελίχθηκε μέσα σε 20 ημέρες. Η σημερινή δραστηριότητα δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη σεισμική δραστηριότητα, είναι ένας τελείως διαφορετικό σεισμοτεκτονικό καθεστώς, που δεν επηρεάζει το ένα το άλλο. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι έχουμε μια γενικότερη διέγερση».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις