Το νερό που διανέμεται στη Ζάκυνθο βρίθει μικροστοιχείων και άλατος
Το μικρόβιο της λεγεωνέλλας εντοπίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης του νοσοκομείου της Ζακύνθου, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.
Η διοίκηση του νοσοκομείου προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τα επιστημονικά πρωτόκολλα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «μέχρι σήμερα, δεν έχει διαγνωστεί καμία περίπτωση ασθενή ή εργαζόμενου με λεγεωνέλλα».
Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Ζακύνθου προμηθεύει με νερό το νοσοκομείο, όπως και όλες τις υποδομές και κατοικίες στο νησί.
Επιστήμονες σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο μικρόβιο δημιουργείται από τα μικροστοιχεία του ίδιου του νερού, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε δεξαμενές, ντεπόζιτα και σωληνώσεις. Το νερό που διανέμεται στη Ζάκυνθο βρίθει μικροστοιχείων και άλατος, γεγονός που, σε συνδυασμό με το ότι όλα τα νοικοκυριά χρησιμοποιούν δεξαμενές και ντεπόζιτα λόγω ανύπαρκτου δικτύου, «φουντώνει» την ανησυχία των κατοίκων.
«Με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν, σχετικά με το θέμα ύπαρξης του βακτηρίου της λεγεωνέλλας στο δίκτυο ύδρευσης του Νοσοκομείου, ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, ότι μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας ΑΜΕΣΑ η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, τον Καθηγητή Υγιεινής του Τμ. Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βανταράκη, την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, τον υγιεινολόγο κ. Λευτάκη, Προϊστάμενο Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον χημικό μηχανικό εξειδικευμένο στην επεξεργασία ύδατος νοσηλευτικών μονάδων της ιδιωτικής εταιρείας OSMO, τους τεχνικούς του Νοσοκομείου και της ιδιωτικής εταιρείας συντήρησης του Νοσοκομείου, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Ζακύνθου.
«Μέχρι σήμερα, δεν έχει διαγνωστεί καμία περίπτωση ασθενή ή εργαζόμενου με λεγεωνέλλα. Οι σημερινές συνθήκες υπερχλωρίωσης του νερού, με βάση τα αποτελέσματα των καθημερινών μετρήσεων που γίνονται, δεν δημιουργούν συνθήκες επιβλαβείς για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το βακτήριο της λεγεωνέλλας. Τέλος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προγραμματίσει την οριστική επίλυση του προβλήματος με την εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου μόνιμης χλωρίωσης του ύδατος, πέραν της ήδη υπάρχουσας, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού με το οποίο υδρεύεται το Νοσοκομείο από το Δήμο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr