Αλλάζει ο χάρτης και το ειδικό βάρος των αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα με το Μνημόνιο Συνεργασίας ΣΕΓΑΣ και Δήμου Πατρέων
Άλλαξε επίπεδο η Πάτρα, η Πελοπόννησος και γιατί όχι και ο χάρτης του αθλητισμού στη χώρα, αλλά και ο χάρτης της συνεργασίας κοινωνικών και αθλητικών φορέων, μετά την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με το Δήμο Πατρέων και την ανάδειξη της πόλης σε Μητροπολιτικό Κέντρο Αθλητισμού στη Δυτική Ελλάδα και τη χώρα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα την αρχή με το πρώτο ερώτημα γιατί έγινε η επιλογή της Πάτρας.
Αυτό προέκυψε από το συνδυασμό πλεονεκτημάτων όπως οι κλιματολογικές συνθήκες, οι θερμοκρασίες, η μορφολογία του εδάφους, η ύπαρξη μεγάλων διαδρομών και η δυνατότητα συνδυασμού άθλησης στο βουνό αλλά και στη θάλασσα.
Τα αντικειμενικά κλιματολογικά κριτήρια, συνδυάστηκαν με τα υποκειμενικά τις επιλογές που υπήρξαν και έχουν οδηγήσει σε ένα λειτουργικό Παμπελοποννησιακό στάδιο, στους αθλητικούς χώρους του Λαδόπουλου (υπάρχει και λειτουργεί και διαθέτει και κλειστή αίθουσα στίβου), της ΑΣΟ (υπό διαμόρφωση το σχετικό πλάνο), τις διαδρομές στο οικολογικό πάρκο του έλους της Αγυιάς (2,5 χλμ σε ειδική χωμάτινη διαδρομή) μέσα στον υδροβιότοπο, με ήπιες παρεμβάσεις, ακόμα και στο φωτισμό, ώστε να μην ενοχλούνται τα 350 είδη της πανίδας.
Με κλειστά γήπεδα αθλοπαιδιών, το κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, με τις εγκαταστάσεις πρώην Πλαζ ΕΟΤ. Με το Νότιο Πάρκο με τα 6χλμ διαδρομής για δρομείς αλλά και ποδηλάτες, καθώς και το δάσος της Στροφυλιάς που είναι στα 40 χιλ. για αερόβια άσκηση στη φύση.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr