Δείτε τα υλικά
Τη συνταγή αυτή για το μερακλίδικο μεζέ πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.
Υλικά
2 φρέσκες ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 τεμάχιο λουκάνικο χωριάτικο
300 γρ φέτα
Υλικά για το ψωμί
500 γρ αλεύρι
330 γρ νερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
20 γρ. μαγιά ξερή
300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Για το τέλος
200 γρ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό. Τα ζυμώνετε όλα μαζί μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Πλάθετε το ζυμάρι σε μπαστούνι και το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Ανοίγετε κάθε κομματάκι σε δισκάκι, το γεμίζετε με μοτσαρέλα και το κλείνετε σε μπαλάκι.
Απλώνετε σε μια στρογγυλή φόρμα με ψηλά τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε μέσα τα ζυμαρένια μπαλάκια με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40’.
Ρίχνετε στο μούλτι το σκόρδο, το μαϊντανό και το βούτυρο λιωμένο. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα ψωμάκια μόλις ψηθούν και τα αφήνετε για λίγο να το απορροφήσουν πριν τα σερβίρετε.
Ετοιμάζετε το μπουγιουρντί ρίχνοντας σε πυρίμαχο σκεύος το κρεμμύδι, την πιπεριά, την ντομάτα ψιλοκομμένη και το λουκάνικο επίσης ψιλοκομμένο. Βάζετε από πάνω τη φέτα ολόκληρη, το μπούκοβο και περιχύνετε με το λάδι. Ψήνετε για 35’-40’ στους 180°C.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr