FOOD

/

Συνταγή: Κεφτεδάκια από φακές

Κοινοποίηση
Tweet

Για τους vegan και τους vegetarian και όχι μόνο!

Τα πιο ιδιαίτερα κεφτεδάκια ήρθαν να σε τρελάνουν! Γρήγορα και λαχταριστά κεφτεδάκια από φακές για τους vegan και τους vegetarian φίλους/ες και όχι μόνο!

Μία ιδιαίτερεη αλλά και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φακές, βρασμένες

100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 καρότο, τριμμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Ρόκα

Ντοματίνια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε τις φακές και τις πολτοποιούμε καλά.

Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το καρότο, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 40 μπαλάκια.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε σε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια από φακές με ρόκα και ντοματίνια.

Μπορούμε να προσθέσουμε με ό,τι αρωματικά μας αρέσουν και να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδος φακής επιθυμούμε.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life