Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο
«Δεν θα απολογηθώ που έκανα ανάνηψη περισσότερο από ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο. Επρεπε να εγκαταλείψω το παιδί; Εχω την συνείδηση μου ήσυχη», απάντησε ο αναισθησιολόγος του «Καραμανδάνειου» Ιωάννης Χασαπόπουλος στις αιτιάσεις της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι παράτεινε τη διαδικασία, αν και γνώριζε για την ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη.
Η κατάθεση του αναισθησιολόγου ξεκίνησε το πρωί και συνεχίστηκε με τις ερωτήσεις του συνηγόρου της 34χρονης κατηγορούμενης, που σε αυτό το στάδιο της δίκης, ενώπιον του ΜΟΔ, ελέγχεται για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» έναν χρόνο προτού τελικά το παιδί δολοφονηθεί από τα χέρια της μητέρας του, σύμφωνα με την κατηγορία.
Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε ερωτήσεις για την 50λεπτη διάρκεια της ανάνηψης, ζητώντας προηγουμένως από τον μάρτυρα να επιβεβαιώσει ότι, ύστερα από 10 λεπτά ανακοπής, ο εγκέφαλος παθαίνει ανεπανόρθωτες βλάβες.
Μάρτυρας: Αν δεν υπάρξει παρέμβαση στα πρώτα λεπτά από την εμφάνιση συμπτωμάτων της ανακοπής, ναι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να ξεκινάει ΚΑΡΠΑ, ακόμα και από κάποιον περαστικό.
Συνήγορος: Αρα η γιατρός, στην περίπτωση της Ιριδας, που σταμάτησε στα 30 λεπτά, έκανε λάθος;
Μάρτυρας: Το πρωτόκολλο λέει όντως 30 λεπτά, αλλά δεν είναι δεσμευτικό. Εγώ δεν θα απολογηθώ που έκανα παραπάνω. Εκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.
Συνήγορος: Για να καλυφτείτε τα κάνατε αυτά. Ξέρατε ότι ο εγκέφαλος έχει καταστραφεί.
Μάρτυρας: Κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Και επειδή ήξερα ότι πέρασαν 10-20 λεπτά, έπρεπε να εγκαταλείψω το παιδί;
Κατά την έναρξη της εξέτασης του αναισθησιολόγου από την υπεράσπιση, ο Αλ. Κούγιας ρώτησε τον αναισθησιολόγο γιατί, όταν η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή, αυτός έλειπε από το νοσοκομείο αφού ήταν σε εφημερία.
Μάρτυρας: Είπα και πριν ότι ήμουν σε μικτή εφημερία. Δηλαδή σε ετοιμότητα στο σπίτι μου.
Συνήγορος: Αυτό καθορίζεται με κάποιο έγγραφο;
Μάρτυρας: Από το πρόγραμμα των εφημεριών.
Συνήγορος: Αρα, αν το δικαστήριο ζητήσει το έγγραφο, θα το αναγράφει;
Μάρτυρας: Ναι.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου της 34χρονης, ο γιατρός είπε πως δεν καθυστέρησε καθόλου από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε, καθώς ήταν ήδη ντυμένος και το σπίτι του απέχει από το «Καραμανδάνειο» ούτε δύο χιλιόμετρα.
Συνήγορος: Οταν φτάσατε, από την ώρα που παρκάρατε μέχρι να φτάσετε στο δωμάτιο, πόση ώρα πέρασε;
Μάρτυρας: Σας είπα, συνολικά σε 5 λεπτά ήμουν εκεί.
Συνήγορος: Ο κ. Δασκαλάκης μάς είπε εδώ ότι έφτασε πριν από εσάς στο νοσοκομείο, και έκανε τουλάχιστον δέκα λεπτά να φτάσει.
Μάρτυρας: Δεν ξέρω τι έκανε ο κ. Δασκαλάκης και πότε ειδοποιήθηκε.
Συνήγορος: Εδώ μας είπε ότι μπήκαν οι γιατροί, άρχισαν την ΚΑΡΠΑ, τον πήρε τηλέφωνο η κατηγορούμενη, και, μετά από 10 λεπτά αφού έφτασε, ήρθατε και εσείς. Τι λόγο έχει να πει ψέματα;
Μάρτυρας: Εμένα δεν μου ζήτησαν ποτέ κάποια ευθύνη. Αντίθετα η κατηγορούμενη έχει εκφραστεί θετικά για τη βοήθεια που είχε το παιδί. Είδαν την προσπάθεια. Ο κ. Δασκαλάκης, λίγες ημέρες μετά, έκανε μια χειρονομία που μου έκανε εντύπωση. Ανήμερα του Πάσχα, με πήρε τηλέφωνο για να μου ευχηθεί χρόνια πολλά για να με ευχαριστήσει. Αυτό με συγκίνησε και δεν το περίμενα.
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr