FOOD

/

Συνταγή: Εναλλακτική μαγειρίτσα με κοτόπουλο από τον σεφ Ιωσήφ Συκιανάκη

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε το βίντεο

Εναλλακτική μαγειρίτσα με κοτόπουλο μας ετοιμάζει ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης.

Υλικά:
10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γρ. ζωμό κότας σε πάστα
200 ml ελαιόλαδο
230 γρ. ρύζι καρολίνα
200 ml λευκό κρασί κουζίνας
60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
180 γρ. ξυρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φινόκιο ψιλοκομμένο
480 γρ. συκωτάκια πτηνών
480 γρ. μπούτι κοτόπουλου
120 γρ. baby σπανάκι
220 γρ. μαρούλι ψιλοκομμένο

Για το αυγολέμονο:
3 αυγά
20 γρ. ξύσμα λεμόνι
80 γρ. χυμό λεμονιού
40 γρ. κορν φλάουερ

Ας περάσουμε και στο γλυκό. Δείτε συνταγή για γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα και πορτοκάλι

Για τα φύλλα:

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
300γρ. βούτυρο φρέσκο

Για την κρέμα:

1 1/2 lt γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. βανίλια υγρή
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ. κορν φλάουερ
30 γρ. κακάο σκόνη
4 αβγά
1/8 κ.γ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα

Για το σιρόπι:

600 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
500 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
2 κ.σ. χυμό λεμονιού