Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη νέων μεθόδων που βασίζονται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία «τρέχει» μεταξύ του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και της Pfizer.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία πραγματοποιείται με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη νέων μεθόδων που βασίζονται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ) και την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για τη διάγνωση ασθενειών με βάση τη φωνή…
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του thebest.gr, πρόκειται για μία ερευνητική συνεργασία του Eργαστηρίου IoT-Lab του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και του κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Αντικείμενο αυτής της συνεργασίας είναι να αναπτυχθεί μία εφαρμογή που- μέσω της φωνής και αναπνευστικών ήχων που δειγματοληπτούνται μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων- να μπορεί να εντοπίζει συμπτώματα τα οποία πιθανώς συνδέονται με κάποια ασθένεια.
Ουσιαστικά μιλάμε για τον έγκαιρο και έγκυρο εντοπισμό συμπτωμάτων. Αυτός ο εντοπισμός γίνεται απομακρυσμένα, άνετα και με χαμηλό κόστος, χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να μεταβεί σε κάποια δομή υγείας. Πρόκειται για μία εξελισσόμενη έρευνα και στη συνέχεια θα μπορούν να εντοπιστούν συγκεκριμένες ασθένειες.
Πρόκειται για μια εφαρμογή που, όπως μαθαίνουμε, ήδη βρίσκεται σε στάδιο ώριμου πρωτότυπου. Επιτυγχάνει μάλιστα πολύ μεγάλη ακρίβεια στον εντοπισμό των συμπτωμάτων, με αποδοτικό τρόπο και χαμηλή κατανάλωση πόρων. Επιπλέον δίνεται μεγάλη έμφαση στην ιδιωτικότητα του χρήστη, αφού δεν καταγράφονται συνομιλίες αλλά μόνο δειγματοληπτούνται καταλλήλως ορισμένοι ήχοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει κανείς την εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ δεν χρειάζεται κάποια άλλη συσκευή...
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr