ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Πάμε πλατεία στα Καλάβρυτα": Μια αντίθετη αλλά ψύχραιμη και πολιτισμένη απόψη

Κοινοποίηση
Tweet

Από τον Νίκο Κυριαζή και τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS

Με μεγάλη χαρά αγκαλιάσαμε όλοι μας το…. «ξύπνημα» του απλού κόσμου με το αυθόρμητο «πάμε πλατεία» το σύνθημα των τελευταίων ημερών, χωρίς την καπηλεία των κομμάτων, των συνδικάτων και των σφετεριστών των λαϊκών αγώνων. Από την πρώτη στιγμή σαν ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σταθήκαμε ενεργά δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια όπως θα κάνουμε και στο μέλλον.

Τις τελευταίες ώρες και με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στα Καλάβρυτα την προσεχή Κυριακή 29 Μαΐου όπου θα συνοδεύει τον Καναδό Πρωθυπουργό υπάρχει μια κινητοποίηση ώστε την ίδια μέρα και ώρα να διοργανωθεί μια συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την οποία και μεις δημοσιεύουμε και σε διαφορετική περίπτωση θα ήμασταν εκ των παρακινητών.

Εδώ θα πρέπει όμως να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις. Ο Γ. Παπανδρέου έρχεται στα Καλάβρυτα για να συνοδεύσει την Καναδική αποστολή που όπως έχουμε αποκαλύψει δεν είναι τυχαία. Ο Καναδός πρωθυπουργός Stephen Harper συνηθίζει σε κάθε χώρα που επισκέπτεται να πηγαίνει σε τόπους θυσιών και αγώνωνκαι να αποτίνει φόρο τιμής. Η επιλογή των Καλαβρύτων ήταν προτροπή του εκπροσώπου τύπου της Καναδικής κυβέρνησης, Καλαβρυτινού Δημήτρη Σούδα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει τον τόπο του (μας) δίνοντας του διεθνή προβολή.

Οι ομογενείς μας από Καναδά μέχρι Αυστραλία περιμένουν –όπως μας πληροφορούν- με λαχτάρα αυτές τις εικόνες που θα ταξιδέψουν παντού.Θεωρούμε λοιπόν λάθος μας να προβούμε την δεδομένη στιγμή σε αυτή την διαμαρτυρία που θα επικεντρώσει τα βλέμματα και θα αλλοιώσει το πραγματικό γεγονός που είναι η τιμή των ηρώων των Καλαβρύτων και των αγώνων του τόπου μας…

Μέρες υπάρχουν πολλές, άλλωστε ο «πόλεμος» μόλις άρχισε ας κάνουμε μια εκεχειρία για την μνήμη των ηρώων και το καλό του τόπου μας.

Δεν μας αρέσει να μιλάμε για την προσπάθειά μας αλλά οι περισσότεροι αναγνώστες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS γνωρίζουν την γενικότερη φιλοσοφία του ιστολογίου αλλά και τις θέσεις μας και καμαρώνουμε για την ανιδιοτέλεια, τις ιστορικές, πολιτιστικές και πολιτικές και πάντα τεκμηριωμένες αναφορές μας, την αντικειμενικότητά το ακομμάτιστο αλλά όχι απολίτικο χαρακτήρα μας, με τα όποια λάθη η παραλείψεις μας ποτέ εσκεμμένες.

Δεν είναι φερέφωνο κανενός και κυρίως δεν αποτελεί επαγγελματικό όργανο….. Καμαρώνουμε για τους χιλιάδες επισκέπτες του, την αναπαραγωγή και την προβολή θεμάτων μας από μεγάλα Μ.Μ.Ε. και την ηχηρή ηλεκτονική φωνή που έχει αποκτήσει η πολύπαθη επαρχία Καλαβρύτων.

Προσπαθούμε όλοι μας από αυτό το σύγχρονο μετερίζι να αναδείξουμε τον τόπο μας, να ενημερώνουμε τους απανταχού Καλαβρυτινούς και όσους το αγαπούν και θεωρούμε μεγάλη τιμή την τεράστια ανταπόκριση αυτού του εγχειρήματος με τους περίπου 1000 μοναδικούς καθημερινά επισκέπτες.

Εσείς μπορείτε να ζυγίσετε και να αποφασίσετε τελικά αν θα πρέπει η όχι να διοργανωθεί μια τέτοια συγκέντρωση.Στην περίπτωση που -όπως όλα δείχνουν- θα πραγματοποιηθεί, ας διαφυλαχθεί από τους διοργανωτές ώστε να μην δημιουργηθούν "παρατράγουδα" που μόνο κακό θα μας κάνουν και σαν Καλαβρυτινούς αλλά και σαν αγανακτισμένους πολίτες.

Παρά τις ενστάσεις μας δημοσιεύουμε κάθε ενέργεια της συγκεκριμένης συγκέντρωσης και ευχαριστούμε τη νεολαία των Καλαβρύτων που θα συμμετάσχει και που συμμερίζεται τις θέσεις διαφωνώντας.....αυτό είναι υγεία.

Σας ευχαριστούμε όλους υποσχόμενοι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα μας

Με εκτίμησηγια το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Νίκος Π. Κυριαζής

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις