ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι συνέβη στο πιο εγκαταλειμμένο σημείο των Προσφυγικών; Πώς πήραν ζωή οι πόρτες και τα παράθυρα- ΦΩΤΟ

Τσίχλα Κωνσταντίνα
tsichlakonstantina@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας

Άλλαξαν όψη τα Προσφυγικά της Πάτρας το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο ενός διεθνούς γεγονότος που  λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην Πάτρα.

Να σημειώσουμε ότι 20 πρακτορεία χωρών φωτογραφίζουν τις δράσεις του!

Πρόκειται για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στο πλαίσιο του οποίου μεταμορφώθηκε, για λίγες ώρες, η  πιο εγκαταλελειμμένη συνοικία τής πόλης μας, η Αγία Αικατερίνη. 

Όπως αναφέρει ο εμπνευστής του φεστιβάλ Αντώνης Σκιαθάς, «το Φεστιβάλ φέτος μέσω της συνεργασίας με την γκαλερί Cube φιλοξενεί μια μεγάλη πολυεπίπεδη εικαστική έκθεση στην Αγορά Αργύρη με τη συμμετοχή του τσέχικου κέντρου πολιτισμού της Ελλάδος. Έχουμε σε δύο σημεία της πόλης έργα Τσέχων χαρακτών, στην γκαλερί Cube και στην Αγορά Αργύρη.  Η έκθεση που γίνεται στην αγορά Αργύρη είναι και το θέμα του φεστιβάλ που είναι «Αόρατοι άνθρωποι- Αόρατες σκέψεις» και σε αυτή συμμετείχε χθες και η Καλών Τεχνών με μία performance.

Σε αυτό το πλαίσιο της συνομιλίας της ποίησης με τα εικαστικά, την ιστορία, τη μουσική έγινε και η παρέμβαση στα Προσφυγικά, σε ένα εγκαταλελειμμένο σημείο, σε ένα κτίριο που είναι έτοιμο να πέσει και έχει διαλυμένες πόρτες και παράθυρα.  Η δράση στα Προσφυγικά υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σημαντικό εικαστικό Bleeps που έχει υπάρξει και συνομιλητής του Bansky».

Όπως εξηγεί ο κ. Σκιαθάς, «ο δημιουργός εντυπωσιάστηκε από το χώρο και έφτιαξε έργα σε κόντρα πλακέ για τα ανοίγματα του. Πρόκειται για έργα που είναι ανθρωποκεντρικά και που βρέθηκαν στα παράθυρα και τις πόρτες. Έδωσε με αυτό τον τρόπο ζωή σε αυτό το εγκαταλειμμένο κτίριο, συνομιλώντας με τη λογική των αόρατων ανθρώπων και τις σκέψεις τους οι οποίες δεν υπάρχουν.

Τα ξημερώματα τοποθετήσαμε τα έργα στο κτίριο και με έναν περίπατο που κάναμε στα Προσφυγικά φτάσαμε ως το κτίριο που είχαν τοποθετηθεί. Μιλήσαμε για την ιστορία της γειτονίας ενώ τα έργα στη συνέχεια αφαιρέθηκαν».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις