ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βάζουν «λουκέτο» τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Οι λόγοι που κλείνουν...

Σε οικονομικό αδιέξοδο και κατ’ επέκταση σε «λουκέτο» οδηγούνται όλο και περισσότερα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και στην Πάτρα. 

Οι καλές εποχές φαίνεται να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τα μικρομεσαία πρακτορεία να μην μπορούν πλέον να «επιβιώσουν». Οι προμήθειες «έπεσαν» κατακόρυφα και ένα μεγάλο μέρος των πελατών στράφηκε στο διαδίκτυο και στον ηλεκτρονικό τζόγο.

Αναφερόμενος στα «λουκέτα» των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ και πρόεδρος των πρακτόρων Αχαΐας Απόστολος Μάρκος, αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr: «Πράγματι υπάρχουν κάποια πρακτορεία που έχουν κλείσει στην Πάτρα. Ο ΟΠΑΠ σε κάποια ανακαλεί τις άδειες, καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει, ενώ είναι και κάποια που έκλεισαν είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε γιατί δεν ήθελαν να συνεχίσουν στο χώρο.  Αυτοί κάνουν κάποια προσπάθεια μεταπώλησης και πολλά από αυτά, αν δεν είναι σε κάποιο καλό σημείο και σε συνδυασμό με την πλήρη ανακαίνιση που ζητά ο ΟΠΑΠ, που έχει μεγάλο κόστος, δεν βρίσκουν εύκολα αγοραστή. Σε κάποια καταστήματα που είναι παλιάς κατασκευής, π.χ. με μικρό αριθμό οθονών ή με παλιό ντιζάιν (πάγκο, τραπεζοκαθίσματα, ταμπέλες), ο ΟΠΑΠ ζητάει να γίνει μια παρέμβαση για να διαμορφωθεί ο χώρος όπως είναι η ενιαία εταιρική εικόνα του. Το κόστος γι’ αυτό εξαρτάται από τι τροποποιήσεις πρέπει να κάνει κάθε κατάστημα».

Ο μεγάλος αριθμός καταστημάτων ΟΠΑΠ στην Πάτρα και η οικονομική δυσχέρεια, είναι και αυτός ένας από τους λόγους των «λουκέτων». Σχετικά με αυτό ο κ. Απόστολος Μάρκος, τονίζει: «Στην Πάτρα έχουμε μεγάλο αριθμό πρακτορείων και η κακή οικονομική κατάσταση, έχει δημιουργήσει έναν κορεσμό που δεν μπορούν όλα τα καταστήματα να επιβιώσουν. Η κίνηση έχει περιοριστεί, οπότε κάποια μικρά, παλιά μαγαζιά που δεν έχουν όλα όσα προείπα για τα όσα ζητάει ο ΟΠΑΠ, αναγκάζονται και λόγω της πτώσης του τζίρου τους, να κλείσουν. Όταν ξεκινούν να γίνονται μη βιώσιμα, είτε προσπαθούν να μεταπουλήσουν που δεν είναι εύκολο πλέον, είτε μετά από καιρό που δεν κάνει τις αλλαγές που ζητάει η εταιρεία, ο ΟΠΑΠ προχωρά σε καταγγελία της σύμβασης και κλείνει το κατάστημα, γιατί ο ΟΠΑΠ γνωρίζει με βάση τον τζίρο, ποια καταστήματα είναι βιώσιμα και ποια όχι».

Διαβάστε στο sportin.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις