ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θερίζουν οι ιώσεις- «Έξαρση από μέσα Γενάρη» λέει η Άννα Μαστοράκου- Το σχόλιό της για τους αιφνίδιους θανάτους

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Τι πρέπει να προσέχουμε- Η χρήση των φαρμάκων

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης, εν μέσω των εορτών έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, καθώς το «κοκτέιλ» ιώσεων σε συνδυασμό με τις προβλέψεις των ειδικών περί αύξησης των κρουσμάτων, μετά τις γιορτές, συνθέτουν το παζλ των ημερών.

Ήδη, στα νοσοκομεία της χώρας σημειώνεται μεγάλη αύξηση προσελεύσεων και εισαγωγών περιστατικών με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει ότι, από τα μέσα και έως το τέλος του τρέχοντα μήνα, θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ιώσεων και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Αυτή τη στιγμή, πράγματι, υπάρχει ένα κοκτέιλ ιώσεων, με κορωνοϊό και γρίπη. Αυτό που ουσιαστικά, πρέπει να κάνουμε είναι σαφέστατα να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, γιατί αναμένεται κλιμάκωση μέσα με τέλη Γενάρη».

Η κ. Μαστοράκου, παραθέτει, μια σειρά οδηγιών, που πρέπει στην παρούσα φάση, να ακολουθηθούν «Πρώτον, θα πρέπει οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή οι ηλικιωμένοι άνω των 60 και όσοι έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, να κλείσουν άμεσα ραντεβού για το εμβόλιο τόσο για τον κορωνοϊό, όσο και για τη γρίπη. Δεύτερον, η διάγνωση θα πρέπει να γίνεται πολύ γρήγορα σε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να παίρνουν την κατάλληλη αντιική θεραπεία, η οποία διαφέρει ανάλογα με την ίωση. Επίσης, επανέρχεται η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με ισχυρή σύσταση χρήσης, ειδικά από ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αυστηροποιούνται τα πρωτόκολλα, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και σε κέντρα διαβίωσης ηλικιωμένων και τέλος, οφείλουμε να εφαρμόζουμε ατομικά μέτρα υγιεινής, καλό αερισμό των χώρων, χρήση της μάσκας όπου είναι απαραίτητο για όλους. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Σε ό, τι αφορά, την χρήση φαρμάκων, ξεκαθαρίζει: «σε καμία περίπτωση δεν προβαίνουμε σε λήψη αντιβίωσης γιατί αυτές οι ιώσεις θεραπεύονται με αντιικά φάρμακα. Πάντα, εμπιστευόμαστε και επισκεπτόμαστε άμεσα τον θεράποντα ιατρό μας».

Οι αιφνίδιοι θάνατοι

Αρκετά συχνά, το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ειδήσεων για αιφνίδιους θανάτους, και μάλιστα  νέων ανθρώπων, όπως συνέβη τις τελευταίες ημέρες και στην Πάτρα. Αναφερόμενη σε αυτό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, εξηγεί: «Απαιτείται επιδημιολογική μελέτη για να δούμε ακριβώς ποια είναι η επίπτωση αυτού του φαινομένου στον πληθυσμό. Ακόμα συλλέγονται στοιχεία για να δούμε ακριβώς τι σημαίνει αυτό»Τι απαντά σε αυτούς, που υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως για τους αιφνίδιους θανάτους, ευθύνονται τα εμβόλια; «Δεν μπορεί να δοθεί τέτοια απάντηση γιατί δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που πέθαναν αιφνίδια και δεν είχαν εμβολιαστεί, επομένως δεν μπορεί κανείς να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα, χωρίς να υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις