ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πωλητήριο στην εμβληματική βίλα Λαδόπουλου στο Ρίο, έναντι 1.100.000 ευρώ- Τι λέει στο thebest o Γ. Kοπανιτσάνος

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η εμβληματική εξοχική κατοικία που πριν μερικά χρόνια πέρασε σε άλλον ιδιοκτήτη, πωλείται και πάλι

Πωλητήριο μπήκε στην εντυπωσιακή έπαυλη Λαδόπουλου, στην οδό Σώμερσετ, στην περιοχή του Ρίου.

Η εμβληματική εξοχική κατοικία που πριν μερικά χρόνια πέρασε σε άλλον ιδιοκτήτη, πωλείται και πάλι, μετά από μερική ανακαίνιση που έγινε.

Ο Γιώργος Κοπανιτσάνος  της Kopanitsanos REAL ESTATE SINCE 1961, αναφέρει στο thebest.gr ότι πρόκειται για ένα ιστορικής προέλευσης ακίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε ο γνωστός πατρινός βιομήχανος Ευάγγελος Λαδόπουλος ως παραθεριστική έπαυλη. Μετά από εκτίμηση που έγινε στο ιστορικό ακίνητο η τιμή πώλησης του είναι στα 1.100.000 ευρώ. «Η μονοκατοικία ανακαινίσθηκε το 2022 με καινούργια κουφώματα αλουμινίου, ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση κ.ο.κ ωστόσο δεν έχει ανακαινισθεί πλήρως, ενώ η σκεπή της είχε ανακατασκευαστεί λίγα χρόνια πριν».

Σε ένα χώρο 4.095 τ.μ που είναι το εμβαδόν του οικοπέδου, έχτισε ο Λαδόπουλος τη θερινή αυτή κατοικία των 300 τ.μ., η οποία παρουσίαζε ξεχωριστά για την εποχή αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Εξωτερικά της οικίας παρατηρούμε την επενδυμένη με πέτρα πρόσοψη και τη λιτή αρχιτεκτονική. Η μονοκατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, το υπόγειο, το ισόγειο και τον α’ όροφο. Αρχικά, το υπόγειο διαθέτει εμβαδόν 180 τ.μ. Στη συνέχεια, στο ισόγειο απαντάται σαλόνι με τζάκι που διαχωρίζεται σε δύο επίπεδα μέσω δύο σκαλοπατιών, κουζίνα και δύο υπνοδωμάτια. Μέσω εσωτερικής σκάλας οδηγούμαστε στον α’ όροφο που περιλαμβάνει 4 υπνοδωμάτια, ένα εκ των οποίων master bedroom, κι ένα δεύτερο σαλόνι.

Η έπαυλη περιλαμβάνει αρκετή βλάστηση και μεγάλα ψηλά δέντρα όπως πεύκα και πλατάνια τα οποία προσδίδουν αίσθηση δάσους στον κήπο.

Ήταν αρχές της δεκαετίας του ΄60 όταν ο ιδρυτής της χαρτοποιίας, ο δαιμόνιος Κεφαλλονίτης Ευάγγελος Λαδόπουλος, δημιούργησε αυτόν τον "παράδεισο" για να τον δωρίσει στον γιο του και συνεχιστή της ιστορικής βιομηχανίας Γιώργο Λαδόπουλο, μετά τον γάμο του με την Ρένα Σαρμά.

Η χαρτοποιία Λαδόπουλου

Η χαρτοποιία του Ευάγγελου Λαδόπουλου ήταν εμβληματική επιχείρηση στην ιστορία του χαρτιού και τα κτίριά της ακόμα δεσπόζουν, στην παραλιακή, απέναντι από το νέο λιμάνι, αν και εγκαταλελειμμένα σε ένα μέρος ή με άλλη χρήση σε ένα άλλο.

Το 1928 ο Ευάγγελος  Λαδόπουλος  δημιουργεί στην Πάτρα την χαρτοβιομηχανία και καταφέρνει κάποια χρόνια μετά να την κάνει τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων.  Έφτασε το εργατικό δυναμικό στα 1.200 άτομα και έκανε εξαγορές.

Από το 1965 στη βιομηχανία στην Πάτρα την ουσιαστική διαχείριση ασκούσε ο γιος του Ευάγγελου, Γιώργος Λαδόπουλος.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων που κάνει η ΕΓΛ δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 1964-1965, τη Μακεδονική Εταιρεία Λαδόπουλου. Το 1968 εξαγοράζει τη μεγάλη χαρτοποιία Αιγίου.

Ο ανταγωνισμός και οι μεταβολές του οικονομικού περιβάλλοντος  φέρνουν σταδιακά την κάμψη. Το 1984 τελικά η ΕΓΛ υπάγεται στο καθεστώς προβληματικών επιχειρήσεων και το 1988 τίθεται υπό την εποπτεία του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων. Στις  7 Απριλίου του 1988 τίθεται υπό εκκαθάριση.

Η χαρτοποιία σήμερα…

Το μόνο που διασώζεται  από τον Λαδόπουλο και συνεχίζει μέχρι σήμερα είναι η εταιρεία που πήγε στη βόρεια Ελλάδα, η ΜΕΛ. Η ΜΕΛ ιδρύθηκε το 1964 στην Πάτρα από τον Γεώργιο Λαδόπουλο. Το 1967 η εταιρεία μεταφέρει την έδρα της στη Βόρεια Ελλάδα, όπου και αναπτύσσεται.

Το 1984 υπάγεται στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων ενώ το 1998 ιδιωτικοποιείται.

Aπό το Μάρτιο του 2012 η ΜΕΛ γίνεται πλέον μέλος του ομίλου Pak, ο οποίος είναι και ο μοναδικός μέτοχος της.  Η ΜΕΛ Μ.Α.Ε.  είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κλάδο παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτονιού στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ευρώπης, των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις