ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Κυκλοφοριακό: «Η πόλη μπορεί να έχει 105 δημοτικούς αστυνομικούς, αριθμό που ισούται με τρία αστυνομικά τμήματα και ο Δήμος δεν τους θέλει»

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η στάση του Δήμου Πατρέων και οι υποχρεώσεις της Τροχαίας

Για τα καλά έχει φουντώσει η συζήτηση, για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται καθημερινά στους δρόμους της Πάτρας.

Με αφορμή τη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Τσαπικούνη για το θέμα και την απόφαση να παρθούν κάθετα μέτρα με συνεχείς ελέγχους, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Γιώργος Μπαλάσης, μιλώντας στο thebest.gr τονίζει: «Το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, ειδικά στο κέντρο της πόλης, γι’ αυτούς που το επισκέπτονται ή και μένουν, είναι καθαρά αρμοδιότητα του Δήμου Πατρέων. Η δημοτική αρχή είναι αρμόδια για το σχεδιασμό του κυκλοφοριακού μέσα στην πόλη αλλά και για την αστυνόμευση. Στην Πάτρα δεν γίνεται αυτό, όπως σε όλες τις πόλεις της χώρας, για πολιτικούς λόγους, λόγω έλλειψης της δημοτικής αστυνομίας. Η πόλη μπορεί να έχει 105 δημοτικούς αστυνομικούς, αριθμό που ισούται με τρία αστυνομικά τμήματα και ο Δήμος δεν τους θέλει. Ο Δήμος δεν είναι μόνο για τα παρκόμετρα, είναι για αναπηρικές θέσεις, διπλές σειρές, για στάση και στάθμευση, αφαίρεση πινακίδων, μετακινήσεις… Αλλά όχι ο Δήμος δε θέλει τη δημοτική αστυνομία, σπρώχνοντας το «μπαλάκι» στην Τροχαία».

Αναφερόμενος την στάση του Δήμου, την αστυνόμευση αλλά και τις υποχρεώσεις της Τροχαίας, ο κ. Μπαλάσης, επισημαίνει: «Η στάση του Δήμου, που θεωρεί υπεύθυνο αποκλειστικά το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, είναι πρωτάκουστη, και επιμένω, αυτό γίνεται μόνο στην πόλη μας. Σε μεγάλους Δήμους αλλά και σε μικρότερους, το δυναμικό της δημοτικής αστυνομίας βρίσκεται στο κέντρο των πόλεων, αστυνομεύουν  με αποτέλεσμα τη σωστή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Παράλληλα, με πρωτοβουλία των Δήμων, έχουν εκπονηθεί μελέτες από συγκοινωνιολόγους ώστε να υπάρχει σωστή ροή στο κέντρο των πόλεων, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για πεζοδρομήσεις, αντιδρομήσεις και οποιεσδήποτε άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στην πόλη μας, εδώ και πολύ καιρό, παρόλο που ακούμε για όλα αυτά, δεν γίνεται τίποτα. Καμία πρωτοβουλία του Δήμου για το κυκλοφοριακό, με αποτέλεσμα να φαίνεται, ως μόνος υπεύθυνος, η Τροχαία, μια υπηρεσία που με τις μειώσεις προσωπικού, που έγιναν γενικά στην ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια, έχει ελάχιστο προσωπικό αρμόδιο και για την αστυνόμευση των Εθνικών Οδών, την προανάκριση των τροχαίων ατυχημάτων και την επιβολή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όσον αφορά τις παραβάσεις που είναι επικίνδυνες για τη ζωή (κράνη, μέθη, ζώνες κ.τ.λ.)».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις