Έτσι δεν ξαναφάγατε αυγά!
Μία εύγευστη πρόταση για πρωινό - υπερπαραγωγή, πεντανόστιμο, εύκολο, απλό και εντυπωσιακό!
Υλικά συνταγής
Συστατικά για 2 άτομα
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. φρέσκο άνηθο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2-3 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ελεόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Για το αρωματικό βουτύρου:
80 γρ βούτυρο ανάλατο
1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γ. κύμινο τριμμένο
Για τα αυγά ποσέ
4 αυγά
2 κ.σ. λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
Νιφάδες θαλασσινό αλάτι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Ψωμί φρυγανισμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύω το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού το σκόρδο και το πιπέρι
Προσθέτω το χυμό λεμονιού, αλάτι και τον άνηθο
Aνακατεύω καλά και αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου
Λιώνω το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ανοιχτό χρυσοκαφέ χρώμα.
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κόκκινο πιπέρι και το κύμινο. Αφήνω στην άκρη και το διατηρώ ζεστό
Μοιράζω το γιαούρτι σε δύο μπολάκια
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζω νερό
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr