ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα ισόβια, η έφεση και η δίκη για Μαλένα – Ίριδα

Κοινοποίηση
Tweet

Μετά τα ισόβια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας τα βλέμματα στρέφονται στη δεύτερη δίκη για την Ίριδα και την Μαλένα

Αυλαία έριξε την περασμένη Παρασκευή η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε και απασχόλησε όσο λίγες το πανελλήνιο.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε την Ρούλα Πισπιρίγκου σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας.

«Μετά από 99 συνεδριάσεις, λύεται η συνεδρίαση. Κυρία κατηγορουμένη, έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε έφεση», ανακοίνωσε η πρόεδρος, ολοκληρώνοντας μια 15μηνη διαδικασία, με την καταδικασμένη πλέον μητέρα να απαντά απολύτως ψύχραιμα (ή και ψυχρά κατά άλλους): «Την έχω ασκήσει ήδη». Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, η εντολέας του αρνήθηκε να ζητήσει την αναγνώριση ελαφρυντικών από το δικαστήριο, καθώς αυτό που ήθελε ήταν η αθώωσή της και όχι μια μειωμένη ποινή.

Τι σημαίνει, όμως, το «κατ’ εξακολούθηση στην ανθρωποκτονία»; Σύμφωνα με δικαστές και ενόρκους, η Ρ. Πισπιρίγκου προσπαθούσε να δολοφονήσει την κόρη της από τον Απρίλιο του 2021, όταν το παιδί έπαθε την πρώτη μεγάλη κρίση που το άφησε τετραπληγικό μέσα στο «Καραμανδάνειο», έως και τον Ιανουάριο του 2022 που εξέπνευσε στο «Παίδων». Η ετυμηγορία του δικαστηρίου εκφωνήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, καθώς ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για την κατάληξη αυτής της υπόθεσης. Στο ακροατήριο, έχοντας δίπλα του τον πατέρα του, βρισκόταν και ο πατέρας των τριών άτυχων παιδιών της Ρ. Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης. Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση, οι δικηγόροι του, ωστόσο, Δημήτρης Καράμπελας και Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μίλησαν για «δικαίωση».

Όλα τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην άλλη δίκη που εξελίσσεται παράλληλα και αφορά τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας, δηλαδή των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, με τη Ρ. Πισπιρίγκου να κατηγορείται για τη δολοφονία τους. Πολλοί θέτουν το ερώτημα αν η απόφαση της προηγούμενης Παρασκευής θα επηρεάσει και τη συγκεκριμένη δίκη.

Φάκελος Πισπιρίγκου: Το χρονικό της «υπόθεσης της Πάτρας» που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η απάντηση είναι πως για τη Δικαιοσύνη οι δύο υποθέσεις είναι ξεχωριστές. Άλλωστε, όσες φορές τέθηκε από τον συνήγορο της 35χρονης, Αλ. Κούγια, το αίτημα συσχέτισής τους απορρίφθηκε. Το δικαστήριο, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία περιέγραψε τη Ρ. Πισπιρίγκου ως μια ψυχρή μάνα, ένα άτομο που ενδιαφερόταν μόνο για τον εαυτό της, μια υποκρίτρια που χρησιμοποιούσε τα παιδιά της ως εργαλεία στη σχέση της. «Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο από το χέρι της μάνας της. Το ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στο ”Καραμανδάνειο” δεν σημαίνει ότι δεν δόθηκε! Το δύσκολο δεν είναι να αποδειχθεί ότι το έκανε. Το δύσκολο είναι το γιατί το έκανε. Αυτό είναι για να τρελαθεί όποιος το σκεφτεί», σημείωσε η εισαγγελέας. «Έβαλε το παιδί της στη μέση για να λύσει τις διαφορές της με τον κ. Δασκαλάκη.

Το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της για να τον χειριστεί κάθε φορά που την εγκατέλειπε. Κάθε φορά που έφευγε, προσπαθούσε να του δημιουργήσει ενοχές χρησιμοποιώντας το παιδί. Είναι δυνατόν να έχεις τόσο πολύ θυμώσει και να μη φεύγει ο θυμός, ενώ το παιδί σου είναι στο νοσοκομείο; Η ζωή του παιδιού της έγινε ένα ατελείωτο μαρτύριο από την ίδια του τη μάνα. Αν μπορεί κάποιος να την αποκαλεί μάνα… Δεν μας έδωσε ποτέ μια λογική εξήγηση γιατί όλοι στράφηκαν εναντίον της, όπως λέει…

Η μικρή Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της. Να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορουμένη… Δυστυχώς, εδώ η πραγματικότητα ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο», είχε σημειώσει η εισαγγελική λειτουργός στην κατακλείδα της πολύωρης αγόρευσής της.

«Φοβούνταν»
Ωστόσο, η καταδικασμένη πλέον μητέρα, από τη σύλληψή της στις 30 Μαρτίου του 2022 έως και σήμερα, επιμένει πως δεν σκότωσε το παιδί της, ότι δεν ήταν μια ψυχρή και αδιάφορη μητέρα, όπως την παρουσιάζουν, και πως στη θέση της, ως κατηγορούμενοι, θα έπρεπε να βρίσκονται οι γιατροί που περιέθαλψαν το παιδί και στοχοποίησαν την ίδια για να καλύψουν δικά τους λάθη.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, οι γιατροί κατέθεσαν εις βάρος της γιατί «προφανώς φοβούνταν τα μελλούμενα» και ήθελαν να «ελαφρύνουν τη θέση τους για να μην πέσει η ευθύνη πάνω τους». Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας της, που κράτησε εννέα συνεδριάσεις και χρονικά πάνω από δύο μήνες, κληθείσα να απαντήσει στις δεκάδες ερωτήσεις που της έγιναν από την έδρα για τη σχέση της με τον Μ. Δασκαλάκη, προσπάθησε να αντικρούσει ότι αυτός ήταν το κίνητρο για να σκοτώσει το παιδί. Χαρακτήρισε «ανούσιο» και «χαζό» να της αποδίδεται κάτι τέτοιο, αν και παραδέχθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η συμπεριφορά της ήταν λανθασμένη. Ωστόσο, δεν έπεισε όπως φάνηκε από την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση σε βάρος της.

πηγη: εφημερίδα Realnews

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις