FOOD

/

Συνταγή για vegan cookies με σταγόνες σοκολάτας

Πηγή φωτογραφίας: wendy-rueter/unsplash

Κοινοποίηση
Tweet

Κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι vegan

Αυτή η συνταγή για vegan cookies με σταγόνες σοκολάτας είναι εξαιρετικά νόστιμη. Είναι εύκολη στην παρασκευή της με απλά υλικά και έχει την πιο πλούσια γεύση.

Κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι vegan.

Υλικά

 ⅓ φλιτζανιού λάδι (ελαιόλαδο, καλαμποκέλαιο ή φυτικό)
¼ φλιτζανιού λάδι καρύδας (σε θερμοκρασία δωματίου)
½ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
⅓ φλιτζανιού πουρές μήλου χωρίς ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
⅛ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
2 φλιτζάνια (280 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες

  •  Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Καλύψτε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικά ταψιά.
  • Στο μπολ του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το λάδι, το λάδι καρύδας, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη.
    Ανακατέψτε με το φτερό ανάμιξης (ή με ηλεκτρικό μίξερ) σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν εντελώς, για περίπου 1-2 λεπτά.
  • Προσθέστε τον πουρέ μήλου, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν, για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Ενεργοποιήστε το μίξερ και προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί ελαφρά.
  • Προσθέστε 1 ¼ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν. Η ζύμη θα έχει μια ελαφρώς λιπαρή υφή, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο.
  • Με ένα κουτάλι για παγωτό, απλώστε 9 μπάλες ζύμης σε κάθε ταψί ψησίματος, αφήνοντας μερικά εκατοστά μεταξύ κάθε μπισκότου γιατί θα απλώσουν.
  • Ψήστε μία δόση μπισκότων για 12-13 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Πιέστε 3 έως 4 κομματάκια σοκολάτας στην κορυφή κάθε ζεστού μπισκότου και μετά πασπαλίστε με αλάτι.
  • Ψύξτε τα μπισκότα στο ταψί για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  • Όσο κρυώνουν τα μπισκότα, μοιράστε και ψήστε τη δεύτερη παρτίδα ζύμης. Μην βάζετε στο ψυγείο τη ζύμη στο ενδιάμεσο.
  • Φυλάσσετε τα μπισκότα σε σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 5 ημέρες ή στο ψυγείο για 3 εβδομάδες (αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε).
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life