Ιδανική για χορτοφάγους και νηστεία
Αυτή η συνταγή για καρμπονάρα είναι μια νόστιμη χορτοφαγική παραλλαγή του κλασικού πιάτου.
Αντί για μπέικον, περιέχει φρέσκο σπανάκι και κατεψυγμένο αρακά, προσφέροντας μια πιο ελαφριά και εξίσου απολαυστική γεύση. Είναι έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά, ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα ή δείπνο.
Υλικά
450 γραμμάρια μακαρόνια linguine
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
280 γραμμάρια baby σπανάκι
4 αυγά
60 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικό)
Οδηγίες
- Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε στην άκρη ¼ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού.
- Στο τελευταίο λεπτό μαγειρέματος, προσθέστε τον αρακά και το σπανάκι στα μακαρόνια. Ανακατέψτε καλά. Σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα αυγά. Χτυπήστε τα με σύρμα μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο. Χτυπήστε ξανά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και σοταρίστε τα για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα αυγού και παρμεζάνας. Πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιλα και μαϊντανό, αν θέλετε.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr