Υπάρχουν κι εκείνοι που αποφεύγουν τη διαδικασία που χωρίς αμφιβολία έχει και τις δυσκολίες της
Όλο και περισσότεροι επιλέγουν να ψήσουν το αρνί του Πάσχα σε κάποιον φούρνο ή κρεοπωλείο που παράλληλα αναλαμβάνει και αυτή την αποστολή.
Μπορεί το ψήσιμο του οβελία και το γύρισμα της σούβλας με συγγενείς και φίλους να είναι από τα πιο διαδεδομένα έθιμα το Πάσχα, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που αποφεύγουν τη διαδικασία που χωρίς αμφιβολία έχει και τις δυσκολίες της.
Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Κωνσταντίνος Πήττας η επιχείρηση του οποίου εκτός από την πώληση του αρνιού αναλαμβάνει και το ψήσιμό του, «έχει αυξηθεί αισθητά ο αριθμός εκείνων που επιλέγουν να μην μπουν στη διαδικασία να ψήσουν οι ίδιοι το αρνί τους. Βασικός λόγος είναι το κόστος. Για να πάρεις μία ψησταριά, κάρβουνα και ό,τι χρειάζεται για το δέσιμο και το ψήσιμο του αρνιού χρειάζεσαι τουλάχιστον 50 ευρώ. Με 40 ευρώ μπορεί το αρνί και το κοκορέτσι να ψηθούν έξω, να τα παραλάβεις έτοιμα και να έχεις γλιτώσει και όλη την ταλαιπωρία της διαδικασίας».
Όπως εξηγεί ο κ. Πήττας ο οποίος λειτουργεί την επιχείρησή του στα Καμίνια, «παραγγελίες έχουμε από όλη την Πάτρα. Πλέον ούτε οι νεότεροι αλλά ούτε και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάθονται να ψήσουν. Για φέτος έχουμε αναλάβει να ψήσουμε 100 αρνιά και 80 κοκορέτσια. Έκτος από το σούβλισμα υπάρχει και ο φούρνος. Το ψήσιμο ξεκινάει από τις 6 το πρωί ενώ στις 13:00 πρέπει να είναι όλα έτοιμα».
Εκτός από το σούβλισμα υπάρχει και η λύση του φούρνου και το ψήσιμο στα κλήματα.
Όπως μάθαμε απευθυνόμενοι σε φούρνο που αναλαμβάνει να ψήσει αρνί, «εκείνοι που δίνουν το αρνί για ψήσιμο σε φούρνο είναι εκείνοι που πενθούν αλλά κι εκείνοι που σε περίπτωση βροχής δεν έχουν τρόπο να ανάψουν σούβλα. Η τιμή για το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος του αρνιού και μπορεί να είναι από έως 40 ευρώ».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr