ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Γιατί είναι αβέβαιο το μέλλον του καρπουζιού- Τι λένε οι παραγωγοί  

Τσίχλα Κωνσταντίνα
tsichlakonstantina@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Η παραγωγή για το μέλλον δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αν δεν αλλάξουν κάποια δεδομένα

Μπορεί το καρπούζι να είναι το καλοκαιρινό φρούτο που δε λείπει τους θερινούς μήνες ωστόσο το μέλλον του, οι ποσότητες δηλαδή στις οποίες θα υπάρχει και η τιμή του, είναι αβέβαια.

Πρόκειται για το καλοκαιρινό φρούτο που κατά βάση παράγεται στην Αχαΐα με τα ροδάκινα και τα κεράσια να καλλιεργούνται ως επί το πλείστον στην βόρεια Ελλάδα.

Όπως λένε οι παραγωγοί η τιμή του καρπουζιού καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες που οδηγούν σε ζήτηση αλλά και από την παραγωγή. Όσο λιγότερη είναι η ποσότητα που παράγεται, τόσο ανεβαίνει η τιμή.

Να σημειώσουμε ότι λίγο καιρό πριν η τιμή ήταν 0,70 ευρώ το κιλό, μετά πήγε στα 0,30 λεπτά ενώ τώρα είναι στα 0,40 λεπτά που θεωρείται μία φυσιολογική τιμή για την εποχή, όπως λένε οι παραγωγοί.

Ωστόσο η παραγωγή για το μέλλον δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αν δεν αλλάξουν κάποια δεδομένα.

«Τα επόμενα χρόνια, αν δεν αλλάξει κάτι με το φράγμα Πηνειού, σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες θα σημειωθεί μεγάλη μείωση της παραγωγής. Αυτό θα επηρεάσει σαφώς και την τιμή του καρπουζιού» λέει στο thebest.gr o πρόεδρος των αγροτών Δυτικής Αχαΐας, Γιώργος Βεσκούκης.  Να σημειώσουμε ότι η αξιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός του φράγματος Πηνειού, που αποτελεί έργο πνοής για τις τοπικές κοινωνίες και τον αγροτικό κόσμο παρουσιάζει μία μεγάλη καθυστέρηση και βρίσκεται σε αναμονή.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις