Ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες
Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας με γλυκοπατάτες είναι ιδανική για ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Τα μπιφτέκια είναι αφράτα και ζουμερά, ενώ οι γλυκοπατάτες ψήνονται μαζί τους στο φούρνο δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πιάτο.
Υλικά
500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά γαλοπούλας, τη γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη βρώμη, τον μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πλάστε το μείγμα του κιμά σε 4-6 μπιφτέκια.
- Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια γαλοπούλας ζεστά, με τις γλυκοπατάτες και με δροσερή σως γιαουρτιού ή ντομάτας.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε στα μπιφτέκια και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως τριμμένα καρότα, τριμμένο κολοκυθάκι ή τριμμένο τυρί.
Αντί για γλυκοπατάτα, μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια με πατάτες ή ρύζι.
Για πιο πικάντικα μπιφτέκια, προσθέστε λίγο καυτερό πιπέρι στο μείγμα του κιμά.
Μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια στο μπάρμπεκιου για ένα πιο καπνιστό άρωμα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr