ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Είναι δυνατή η μεταμόσχευση κεφαλιού; Εταιρεία βιολογικής μηχανικής ισχυρίζεται πως ναι...

Κοινοποίηση
Tweet

Πως λειτουργεί το σύστημα

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής είναι εφικτή η μεταφορά του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού από έναν ασθενή σε ένα σώμα δότη, ισχυρίζεται η εταιρεία BrainBridge .

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι το ιατρικό πρότυπο θα ήταν έτοιμο να εκτελέσει την πρωτοποριακή ιατρική πράξη σε μόλις 8 χρόνια!

Ήδη πάντως το βίντεο με τη μέθοδο που έχουν αναπτύξει στη BrainBridge κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πολλούς να ισχυρίζονται ότι δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ζήσουν πολλά περισσότερα χρόνια και τους ειδικούς, από την άλλη, να κρούουν καμπανάκι.

Οι αντιδράσεις
  
Την ώρα που η αμερικανική νεοφυής επιχείρηση ισχυρίζεται ότι οι λήπτες της διαδικασίας θα μπορούσαν να ζήσουν ακόμη περισσότερο από το μέσο προσδόκιμο ζωή, οι ειδικοί τονίζουν στη MailOnline ότι πρόκειται για μία «μεγάλη υπεραπλούστευση του τρόπου που λειτουργεί ο εγκέφαλος» χαρακτηρίζοντάς την «κακόγουστο αστείο» και «υλικό φαντασίας».

Μάλιστα το 2016, η νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νευροχειρουργικών Εταιρειών κήρυξε «ανήθικη» μεταμόσχευση κεφαλιού σε ανθρώπους. Η υπηρεσία, ωστόσο, δεν έχει καμία νομική εξουσία να σταματήσει την εκτέλεση της διαδικασίας, αλλά παράγει επαγγελματικές κατευθυντήριες γραμμές για τη νευροχειρουργική πρακτική.

Πως λειτουργεί το σύστημα
Σύμφωνα με την εταιρία το σώμα του δότη και ο λήπτης, του οποίου το κεφάλι θα μεταμοσχευθεί στο νέο σώμα, θα πρέπει πρώτα να ψυχθούν στους 5°C (41°F) για να μειωθεί η «πιθανή εγκεφαλική βλάβη». Στη συνέχεια χορηγείται μια απροσδιόριστη συγκέντρωση «τεχνητού διαλύματος πλάσματος» και στα δύο σώματα για να διατηρηθεί ο εγκέφαλος και το σώμα οξυγονωμένα και να αποφευχθεί η πήξη.

Στη συνέχεια με χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιείται ρομποτικά, θα τοποθετηθούν οι καρωτίδες και οι σπονδυλικές αρτηρίες και οι φλέβες. Στη συνέχεια, το αίμα αποστραγγίζεται πλήρως από το κεφάλι του λήπτη για να αποφευχθεί η θρόμβωση, προτού συνδεθεί «αμέσως» με το κυκλοφορικό σύστημα του σώματος του δότη και αντληθεί με φρέσκο οξυγονωμένο αίμα.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις