CINEFIL

/

Μάχη με τον "Γκάρφιλντ" έδωσε στη Βόρειο Αμερική η "Furiosa" και πήρε με το ζόρι βραχεία κεφαλή

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία «Furiosa: A Mad Max Saga – Η Γέννηση της οργής» σε σκηνοθεσία του Τζορτζ Μίλερ που από 30-5 θα παίζεται στην Ελλάδα, δεν είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο box office

Άλλα περίμεναν από το στούντιο της Warner Bros για την ταινία «Furiosa: A Mad Max Saga – Η Γέννηση της οργής» σε σκηνοθεσία του Τζορτζ Μίλερ με την Άνια Τέιλορ Τζόι και τον Κρις Χέμσγουορθ, ειδικά μετά την λαμπερή πρεμιέρα της πριν λίγες μέρες στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία ξεκίνησε την προβολή της τόσο στις Αμερικάνικες αίθουσες όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου και οι έως τώρα εισπράξεις είναι μάλλον απογοητευτικές.

Στις ΗΠΑ το διάρκειας 148 λεπτών, φιλμ βγήκε την Παρασκευή 24-5 σε 3,804 αίθουσες και οι εισπράξεις τριημέρου είναι στα 25,5 εκατ. δολάρια και όπως είδαμε με το νούμερο αυτό ίσα που κατάφερε να περάσει το παιδικό φιλμ «The Garfield Movie» της Sony Pictures που επίσης ξεκίνησε την πορεία του την περασμένη Παρασκευή και υπολογίζεται ότι έκανε εισπράξεις 24,8 εκατ. δολάρια.

Να θυμίσουμε πως το «Mad Max: Ο δρόμος της οργής - Mad Max: Fury Road» του 2015 με τον‎ Tom Hardy και την Σαρλίζ Θερόν είχε κάνει συνολικές παγκόσμιες εισπράξεις 380,4 εκατ. δολαρίων.

Το 3ήμερο που πέρασε 24-26/5/2024 είχε & την ιδιαιτερότητα της Αμερικανικής αργίας, της Ημέρας των Πεσόντων (Memorial Day) & σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, το φετινό 3ήμερο είχε το χαμηλότερο box office που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με το deadline, εκτιμάται πως μαζί με τα στοιχεία της Δευτέρας 27-5, το «Furiosa: A Mad Max Saga – Η Γέννηση της οργής» καταφέρνει έστω δύσκολα να πάρει βραχεία κεφαλή του «The Garfield Movie» με 32 εκατ. δολάρια έναντι 31,1 του γάτου Γκάρφιλντ, η ταινία του οποίου που παίζεται ήδη στη χώρα μας με επιτυχία μάζεψε και άλλα 66,3 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το «Furiosa: A Mad Max Saga – Η Γέννηση της οργής» που από την Πέμπτη 30-5 θα παίζεται στην Ελλάδα (και στην Πάτρα) σε διανομή της Τanweer, έχει μαζέψει και 33,3 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Παρόμοια έσοδα είχαν συγκεντρώσει ταινίες όπως τα «Poltergeist» (26,3 εκ.) το 2015 και «Insomnia» (26,1 εκατ.) το 2002.

Η ταινία «Γάτος με Πέταλα - The Garfield Movie» του Μάρκ Ντίνταλ συνεχίζει την κυριαρχία της στο δικό μας box office και όπως είδαμε στο flix.gr, σε 4 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 57.000 εισιτήρια.

Καλά ξεκίνησε η κοινωνικοδραματική ταινία «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» με τον Άντονι Χόπκινς και τον Μάθιου Γκουντ (παίζεται και στην Πάτρα) που έκοψε στο 4ήμερο της πρεμιέρας της, σε 49 αίθουσες πανελλαδικά, 5.678 εισιτήρια και πήρε τη 2η θέση του πίνακα των εισιτηρίων.

Αντίθετα κάτω των προσδοκιών ήταν το ξεκίνημα στη χώρα μας της οικογενειακής ταινίας «Φανταστικοί Φίλοι» με τον Ράιαν Ρέινολντς (επίσης προβάλλεται στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα), που έκοψε σε  110 αίθουσες πανελλαδικά, 4.647 εισιτήρια το 4ήμερο 23-26-5. Η ταινία "IF - Φανταστικοί Φίλοι" στο εξωτερικό έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 103,5 εκατ. δολάρια.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Cinefil