DECO

/

Ανοιξε το Dover Street Market Paris, ένας «ναός» του shopping πολύ – πολύ μπροστά

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Περιηγηθείτε στο avant garde λονδρέζικο κατάστημα- πολυχώρο, το οποίο επεκτάθηκε στο Marais

Φτιάχθηκε για να μας... ξελογιάσει! Aναμφίβολα ένα concept store – αξιοθέατο, καθώς συνεχίζει ένα διάσημο όνομα, συνώνυμο του avant garde στο διεθνές τοπίο του shopping, το Dover Street Market του Παρισιού που μόλις άνοιξε, εξάπτει μεμιάς το ενδιαφέρον! Με ιστορία 20 ετών και αφετηρία το Mayfair του Λονδίνου, αποτελεί πειρασμό για τους απανταχού λάτρεις της μόδας με πιο σοφιστικέ, καινοτόμα αισθητική.

Δημιουργήθηκε το 2004 από τη σχεδιάστρια Rei Kawakubo του ιαπωνικού label Comme de Garcons  και το σύζυγό της Adrian Joffe. Kαθιερώθηκε από τις αντισυμβατικές επιλογές του, καθώς συγκέντρωνε ό,τι πιο νεωτεριστικό και ερεθιστικό κυκλοφορούσε στο fashion προσκήνιο. Επιπλέον ήταν ανέκαθεν ένα κατάστημα «στημένο» σαν γκαλερί, με αξιομνημόνευτες βιτρίνες.

Σήμερα, διαθέτει παραρτήματα σε Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες, Τόκυο, Σιγκαπούρη, Πεκίνο.  Συνδέει με μοναδικό και αρτίστικο τρόπο luxury και streetwear brands όπως Loewe, The Row, Valentino, Gucci, Maison Margiela, Rick Owens με Nike, Supreme, Puma, Stüssy, Αdidas. Oποιος το επισκέπτεται αντιλαμβάνεται αμέσως τι έχει αλλάξει στη fashion industry!

 

Με αφορμή το opening στο Παρίσι που απασχολεί έντονα τα media, παρουσιάζεται μια εγκατάσταση του Βρετανού σχεδιαστή Matty Bovan. Επίσης μια φωτογραφική έκθεση του κορυφαίου Paolo Roversi με θέμα τις δημιουργίες Comme de Garcons. Εδώ θα βρείτε τα Crocs με την υπογραφή της Simone Rocha, τα γυαλιά Gentle  σε συνεργασία με τη Maison Margiela, αλλά και τα νέα μπλουζάκια για την παριζιάνικη έδρα του Dover Street Market. Eπίσης, μια τεράστια λίστα designers τύπου JW Anderson ή Kiko Kostadinov που διαμορφώνουν το σύγχρονο ντύσιμο με τις καινούριες ιδέες τους.

Ο εντυπωσιακός αυτός πολυχώρος διαθέτει βιβλιοπωλείο, αρωματοπωλείο, χώρους εκδηλώσεων και φούρνο (Rose Bakery Cafe). Χωρίζεται σε «spaces» που μοιράζονται σε ορόφους και πτέρυγες ενός πανέμορφου μεγάρου του 17ου αιώνα στο ολοζώντανο Marais. To κτίριο στέγαζε πριν ξενοδοχείο και πολιτιστικό κέντρο ενώ σχηματίζει «Π». Βαδίζεις μέσα στην κίνηση  της Rue de Francs-Bourgeois και ξαφνικά ανακαλύπτεις ένα γαλήνιο προαύλιο που κρύβει τελικά τους πλέον stylish θησαυρούς για να θαυμάσεις και να ψωνίσεις.

Το γενικό αποτέλεσμα ο συνδημιουργός του Dover Street Market Paris το αποκαλεί «A New Chaos» και μάλιστα ολοκληρώθηκε με τη συμβολή της ιδρύτριας του μιλανέζικου 10 Corso Como, Carla Sozzani.

 Από πλευράς design, επικρατεί το λευκό όπως συνηθίζεται σε σύγχρονους εικαστικούς χώρους αλλά και τα γκρι, φθαρμένα βιομηχανικά δάπεδα. Στους τοίχους τα «χαλασμένα» σημεία σε βαφές ή τούβλα αλλά και οι εμφανείς σωληνώσεις στα ταβάνια προβάλλονται ως κυρίαρχο μοτίβο. Επενδύσεις, καλύψεις, εσωτερικά  σποτ και φαντεζί υλικά που φωνάζουν… πλούτο δεν θα βρεις πουθενά. Ετσι, οι φωτεινές ράβδοι και τα στοιχεία που παραπέμπουν σε έκθεση τέχνης είναι τα μοναδικά «διακοσμητικά».

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View