ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Κρις Χέμσγουορθ κλέβει την παράσταση ως ο υπέρτατος κακός στο "Furiosa: A Mad Max Saga"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Ο 40χρονος Αυστραλός ηθοποιός μιλώντας στο καινούριο τεύχος του Vanity Fair που κυκλοφορεί, δεν έκρυψε ότι στενοχωρήθηκε με τον τρόπο που αντιμέτωπισαν τα μίντια την προδιάθεση του για πιθανή εκδήλωση άνοιας στο μέλλον

Ο 40χρονος Αυστραλός σταρ Κρις Χέμσγουορθ - Chris Hemsworth έχει παίξει σε τουλάχιστον 27 ταινίες μέχρι στιγμής, και είναι κυρίως γνωστός για το ρόλο του υπερήρωα Thor στις ταινίες της Μάρβελ.

Ο γεννημένος στη Μελβούρνη στις 11 Αυγούστου του 1983, κλέβει τώρα την παράσταση, όπως λένε στην ταινία του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Μίλερ «Furiosa: A Mad Max Saga» όπου στο πλάι της Άνια Τέιλορ Τζόι πλάθει τον υπέρτατο κακό: τον Dementus, έναν μυώδη, άγριο άνθρωπο με μακριά γένια. Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε, στο φιλμ «Furiosa» που ξεκινά να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες, και στην Πάτρα από την Πέμπτη 30-5-2024, «είναι ο υπέρτατος villain, αλλά όχι ο τρομακτικός ή ο απίστευτα σκοτεινός και διαβολικός. Είναι ένας τρελός της ερήμου, που έχει το background πώς έχει χάσει τα παιδιά και τη γυναίκα του. Με την ερμηνεία του κατέστησε αναγκαίο ένα ακόμα prequel, για το πώς έφτασε ο Dementus να γίνει ο τρόμος των Ερημότοπων».

Ο Χέμσγουορθ που η συνάδελφος του, Κέιτ Μπλάνσετ με την οποία συνεργάστηκαν το 2017 στο «Thor: Ragnarok» σε σκηνοθεσία Taika Waititi, τον επαίνεσε χαρακτηρίζοντας τον πέρα από κούκλο και έναν πολύ γενναιόδωρο άνθρωπο, φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στο εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair (τεύχος Ιουνίου 2024) και πραγματικά είναι πολύ εξομολογητικός και αποκαλυπτικός. Η συνέντευξη του συνοδεύεται από υπέροχες φωτογραφίες του Gregory Harris και βέβαια αυτό που αμέσως έκανε αίσθηση και εντύπωση είναι το παράπονο του για το πώς αντιμετωπίστηκε από τα μίντια και κάποιους στο Χόλιγουντ η προδιάθεση που ανακαλύφθηκε πως έχει, να εκδηλώσει πιθανόν στο μέλλον άνοια και δη αλτσχάιμερ. Όπως διαβάσαμε στη συνέντευξη του Χέμσγουορθ στην Karen Valby στο Vanity Fair, ήταν 2 χρόνια πριν όταν στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του National Geographic, «Limitless», ο Hemsworth έκανε ένα ειδικό γενετικό τεστ που αποκάλυψε πως έχει δύο γονίδια APOE4.

Με αντιμετώπισαν περίεργα, σαν να υπογράφηκε η θανατική μου καταδίκη, πολλοί έσπευσαν να πουν πως απομονώθηκα στην Αυστραλία γι’ αυτό το λόγο, είπε φανερά ενοχλημένος ο Κρις Χέμσγουορθ, ο οποίος έχει κρατήσει δυνατές φιλίες με τους συμπρωταγωνιστές του από τους «Εκδικητές» της Μάρβελ όπως τον Κρις Έβανς (Captain America) στο γάμο του οποίου ο Χέσμγουορθ πήγε συνοδευόμενος από τη μητέρα του.

Πάντως ο γοητευτικός Κρις Χέσμγουορθ που είναι και ένας καλός οικογενειάρχης, παντρεμένος με την Ισπανικής καταγωγής ηθοποιό Elsa Pataky, από το 2010 (έχουν μία κόρη 11 ετών και δύο γιους 9 ετών δίδυμους), ομολόγησε πως δεν άντεχε άλλο τον «παραλογισμό» που επικρατούσε στο Χόλιγουντ με τη δημοσιότητα και διασημότητα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που προτίμησε το Byron Bay στα νότια της Αυστραλίας, σ’ ένα υπέροχο σημείο κοντά σε λόφο και κοντά στο σπίτι των γονιών του.

Στον ρόλο του Dementus στο απαιτητικό φιλμ «Furiosa», που δεν αποκλείεται να τον φέρει κοντά και σε κάποια βραβεία, ίσως και στα Όσκαρ, βλέπουμε τον Κρις Χέσμγουορθ για πρώτη φορά να κάνει method acting, να αναζητά, να ανακαλύπτει πρώτα ο ίδιος τα στοιχεία του ρόλου του, όπως γράφτηκε.

Τέλος ο ίδιος στη συνέντευξη του στο Vanity Fair εξέφρασε και την διάθεση του να δουλέψει και σε άλλου ύφους ταινίες και να σκηνοθετηθεί από τους Christopher Nolan, Kathryn Bigelow, Greta Gerwig, Martin Scorsese και τον μέγα παραμυθά του Χόλιγουντ, Steven Spielberg.

Από την άλλη γεμάτος ειλικρίνεια λέει πως οφείλει στο κοινό που τον έχει αγαπήσει, μία ακόμη ταινία με τον ήρωα Thor που τόσο του πάει, ειδικά μετά το «Thor: Love and Thunder» του 2022, σε σκηνοθεσία πάλι του Taika Waititi (παγκόσμιες εισπράξεις άνω των 760 εκατ. δολαρίων) όπου όμως ο ίδιος δεν πέρασε & δεν ένιωσε καλά.

Tέλος ο Κρις Χέσμγουορθ όπως είπε, θέλει πολύ η δουλειά του να προσεχτεί και να τον λάβουν υπόψη ειδήμονες και κοινό πιο σοβαρά και επιτέλους όλοι να καταλάβουν πως δεν έχει Alzheimer και δεν αποσύρεται από την ηθοποιία όπως κάποιοι καλοθελητές έσπευσαν να προδικάσουν.

Nα μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως πριν λίγες μέρες όπως είδαμε στο bbc.com, ο Chris Hemsworth απέκτησε το δικό του αστέρι στην περίφημη Hollywood Walk of Fame στο Los Angeles.

Ο αγαπημένος σταρ χαρακτήρισε τιμητικό όσο και "σουρεαλιστικό" το ότι απέκτησε τη δική του "πλάκα" στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ ενώ στην τελετή ήταν παρόντες εκτός από τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο συμπρωταγωνιστής του από τους Avengers, Robert Downey Jr και η "Furiosa", Anya Taylor-Joy.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture