MORE SPORTS

/

Ο πρώην «Πατρινός» που θριάμβευσε με τον ΠΑΟ στο Europe Trophy στο πινγκ - πονγκ

Σταθόπουλος Τάσσος
legtas70@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Βασικό στέλεχος ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος, πρώην άσος του Ιφιτου Πάτρας

Επικρατώντας με 3-0 της Ισπανικής Αρτεάλ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους άνδρες Ευρωπαϊκό και συγκεκριμένα το Europe Trophy.

Το πρώτο του Ευρωπαϊκό στο πινγκ πονγκ όσον αφορά τους άνδρες, γιατί στις γυναίκες το είχε κάνει το 2022, κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 της Ισπανικής Αρτεάλ και κατέκτησαν την κούπα.

Είναι το δεύτερο φετινό ευρωτρόπαιο του Παναθηναϊκού μετά την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ, ισοφαρίζοντας τα δύο φετινά του Ολυμπιακού (Conference League, Youth League).

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής του Europe Trophy ανδρών για την περίοδο 2023-2024. Στον τελικό στο Νόβισαντ της Σερβίας νίκησε σήμερα 02/06 την ισπανική Αρτεάλ με 3-0 και στην πρώτη του συμμετοχή στον σχετικά καινούργιο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έφτασε στην κορυφή. Με εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλο το τριήμερο του Europe Trophy Grand Final και πέντε νίκες στη σειρά χάρισε στο σωματείο τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του μετά τον αντίστοιχο των γυναικών το 2022.

Παράλληλα χάρισε μία ακόμα μεγάλη και ξεχωριστή στιγμή για το άθλημα στην Ελλάδα σε επίπεδο συλλόγων, καθώς πέρσι ήταν νικητής του Europe Trophy ανδρών ο Ολυμπιακός! Με άλλα λόγια ήρθαν μαζεμένοι οι πρώτοι τίτλοι για τη χώρα σε συλλογικό επίπεδο και κάθε φορά επιδεικνύουμε τουλάχιστον μία πρωτιά στο τρίτο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο (το 2023 στις γυναίκες είχαμε και 2η θέση από τις Σάρισες Φλώρινας)!

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε με τρόπο επιβλητικό. Όχι εύκολα βεβαίως, αλλά με ένα αίσθημα υπεροχής και μία συνολικά πολύ καλή απόδοση γιατί ευτύχησε να έχει σε φόρμα και τους Έλληνες αθλητές του. Με μπροστάρη τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης Εμμανουέλ Λεμπεσόν, πανάξιους δίπλα του τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, με σπουδαία θητεία παλαιότερα, στον Ιφιτο Πατρών και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη και στην τεχνική καθοδήγηση τον Λευτέρη Μάκρα είχε τέσσερις διαδοχικές νίκες με 3-0. Έχασε μόλις ένα ατομικό παιχνίδι στην καταπληκτική πορεία του στη Σερβία και προφανώς είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός της υπερπολύτιμης συνεισφοράς των δυο αθλητών της εθνικής μας ομάδας σε μία ευρωπαϊκή διάκριση. Και να προσθέσουμε ότι τον Δεκέμβριο στη Μάλτα, όταν η ομάδα βγήκε εμφατικά νικήτρια στην Περιφέρειά της, είχε στη σύνθεση κι άλλον Έλληνα, τον Νίκο Αντωνιάδη.

Στο Νόβισαντ ήταν επίσης στην αποστολή ο προπονητής Νίκος Ζέρβας και ο τιμ μάνατζερ Τάσος Συμεωνίδης, ενώ μετέβησαν εκεί για να στηρίξουν την προσπάθεια της ανδρικής ομάδας οι βασικές αθλήτριες του γυναικείου τμήματος του Παναθηναϊκού Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη, πρώην πρωταθλήτριες των Φοινίκων Γλυφάδας Πάτρας.

Ο Κωνσταντινόπουλος έκλεισε το σκορ σε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Φραντζίσκο Μιγκέλ Ρουίθ. Στα δύο πρώτα σετ χρειάστηκε να υπερισχύσει στις λεπτομέρειες της παράτασης. Είδε τον Ισπανό να μειώνει αλλά στο επίσης κλειστό 4ο σετ είχε δυνατή ψυχολογία και καθαρό μυαλό για να διαμορφώσει το 3-0 και να δώσει το έναυσμα για πανηγυρισμούς με όλο το τιμ μέσα στο αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Παναθηναϊκός-Αρτεάλ 3-0:

Εμμανουέλ Λεμπεσόν-Ένιο Μέντες 3-1 (11-4, 11-7, 9-11, 13-11)

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Ουμπέρτο Μανιάνι 3-0 (11-3, 11-4, 11-5)

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Φραντζίσκο Μιγκέλ Ρουίθ (12-10, 13-11, 5-11, 11-8)

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού Παναθηναϊκός-Λιλ Μετροπόλ 3-0:

Εμμανουέλ Λεμπεσόν-Τάμας Λάκατος 3-0 (11-6, 11-8, 11-9)

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Μπαστιέν Ντουπόν 3-1 (6-11, 11-9, 11-8, 11-8)

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Τομ Κλοσέ 3-0 (11-3, 11-6, 11-6)

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports