CINEFIL

/

Πρωτιά για το νέο φιλμ του Λάνθιμου στο εγχώριο box office αλλά μακριά από το θρίαμβο του "Poor Things"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Το "Furiosa: A Mad Max Saga" με τον επιβλητικό Κρις Χέμγουορθ να είναι πειστικότατος κακός, ξεκίνησε με περίπου 11.000 εισιτήρια

Ενδιαφέρον είχε το 4ήμερο 30/5 με 2/6/2024 στο ελληνικό box office καθώς «συναγωνίστηκαν» δύο δυνατές κινηματογραφικές παραγωγές, το ολοκαίνουριο φιλμ του διεθνούς μας σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, «Ιστορίες Καλοσύνης – Kinds of Kindness» που γυρίστηκε ενώ ο Λάνθιμος περίμενε την τελειοποίηση των ειδικών εφέ της Οσκαρικής του ταινίας «Poor Things», και η γεμάτη δράση και μηνύματα «Furiosa: A Mad Max Saga» του Ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ.

Η ταινία του Λάνθιμου που παίζεται και στην Πάτρα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο και στις κλιματιζόμενες αίθουσες των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, ήρθε 1η στο box office κόβοντας σε συνολικά 131 αίθουσες πανελλαδικά, 21.482 εισιτήρια.

Όπως έγραψε το flix.gr, οι σχεδόν τρίωρες «Ιστορίες Καλοσύνης», με τον βραβευμένο στις Κάννες, Τζέσε Πλέμονς και την Έμα Στόουν, μπορεί να είχε αναμενόμενα την πρωτιά στο πιο εκτεταμένο για τη νέα εβδομάδα κύκλωμα αιθουσών, πάντως όχι μόνο είναι μακριά από τα 2 τελευταία λαμπερά εμπορικά σουξέ του διεθνούς Έλληνα (το «Poor Things» των 420.000 εισιτηρίων φέτος και την «Ευνοούμενη» των 220.000 εισιτηρίων προ πενταετίας), αλλά φαίνεται πως θα δυσκολευθεί να συναγωνιστεί σε επιδόσεις ακόμα και τα συγγενικά «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» και «Ο Αστακός», που είχαν ανοίξει με περίπου 10.000 εισιτήρια τετραήμερο σε περιορισμένη διανομή το 2017 και το 2015, με τελικά σύνολα 42.528 και 65.654, αντίστοιχα.

Το καλογυρισμένο φιλμ «Furiosa: A Mad Max Saga» με την απίθανη ερμηνεία του Κρις Χέμσγουορθ αλλά και την δυναμική ερμηνεία της Άνια Τέιλορ Τζόι, πήρε τη 2η θέση στον πίνακα του box office, κόβοντας στο 4ήμερο της πρεμιέρας του, σε 115 αίθουσες πανελλαδικά, 10.820 εισιτήρια. Το νούμερο είναι αλήθεια πως είναι κατώτερο του φιλμ «Δρόμος της Οργής - Fury Road» του 2015, στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Σαρλίζ Θερόν και είχε ξεκινήσει με κοντά 40.000 θεατές τότε φτάνοντας συνολικά στους σχεδόν 120.000.

Στο εξωτερικό επίσης η πορεία της ταινίας "Furiosa: A Mad Max Saga" δεν είναι η αναμενόμενη εμπορικά και σε 10 μέρες προβολής πλησιάζει σε εισπράξεις τα 115 εκατ. δολάρια παγκοσμίως, εκ των οποίων τα περίπου 50 προέρχονται από το Αμερικάνικο box office.

Tην πρώτη 5άδα στο εγχώριο box office συμπληρώνει η παιδική ταινία «Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα» που συνεχίζει να «σκίζει» (πρόσθεσε ακόμη 4.496 εισιτήρια και μέχρι και σήμερα βρίσκεται στα 61.818 σύνολο), το καινούριο θρίλερ «Τα Ταρώ του Θανάτου» (προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) που στην πρεμιέρα του έκοψε σε 39 αίθουσες πανελλαδικά, 4.481 εισιτήρια και «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» με τον εκπληκτικό Άντονι Χόπκινς που έχει φτάσει σε σχεδόν 2 εβδομάδες προβολής τα 12.000 εισιτήρια.

Η ταινία με τον σκανταλιάρη Γκάρφιλντ «The Garfield Movie» του Μάρκ Ντίνταλ πήρε και την πρωτιά στην Βόρειο Αμερική στο 2ο γουικέντ της, με 14 εκατ. δολάρια και έχει φτάσει συνολικά τα 152,3 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 51,5 στς ΗΠΑ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Cinefil