FOOD

/

Συνταγή για σαλάτα με κινόα και παρμεζάνα

Πηγή φωτογραφίας: juan-gomez/unsplash

Κοινοποίηση
Tweet

Μια υγιεινή και χορταστική επιλογή

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της παρμεζάνας με την υφή και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει η κινόα, δημιουργώντας μια δροσιστική και χορταστική σαλάτα.

Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα άλλα λαχανικά, όπως αγγούρι, πιπεριά ή κρεμμύδι.

Υλικά

1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 φλιτζανιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 φλιτζανιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένο
Επιπλέον παρμεζάνα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Ξεπλύνετε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε την κινόα και το νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και η κινόα να μαλακώσει. Αφήστε την κινόα να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την κρύα κινόα, τη φέτα, την τριμμένη παρμεζάνα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
  • Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως, γαρνίροντας με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.

Συμβουλές:

Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως μοτσαρέλα ή χαλούμι.

Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα ψητά καρύδια ή σπόρους για έξτρα υφή και γεύση.

Η σαλάτα με κινόα και παρμεζάνα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life