CINEFIL

/

Πάτρα: Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα στο θερινό σινέ Κάστρο το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Ο λόγος για την ταινία «Ιστορίες Καλοσύνης» με την Έμα Στόουν και τον Τζέσι Πλέμονς που στο ξεκίνημα της έκοψε σε 131 αίθουσες πανελλαδικά, 21.482 εισιτήρια

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, από την Πέμπτη 6/6/2024 με ώρα έναρξης 21:15, η προβολή της νέας ταινίας του διεθνούς μας σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου «Kinds of Kindness – Ιστορίες Καλοσύνης» που κατέκτησαν την 1η θέση του εγχώριου box office με πάνω από 22.000 εισιτήρια.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έμα Στόουν, η οποία βραβεύτηκε φέτος με το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το «Poor Things» του Γ. Λάνθιμου, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουάλεϊ, Τζέσι Πλέμονς, ο οποίος και βραβεύτηκε στις Κάννες για τις «Ιστορίες Καλοσύνης», και οι Τζο Όλγουιν, Χονγκ Τσάου, Χάντερ Σάφερ.

Διάρκεια: 164 λεπτά.

Χώρα Παραγωγής: ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΗΠΑ.

Διανομή από την Feelgood.

Περίληψη

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ Emma Stone και τους υποψήφιους για Όσκαρ, Willem Dafoe και Jesse Plemons είναι ένα τρίπτυχο «παραμύθι», που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός.

Ο 50χρονος Γιώργος Λάνθιμος, όπως διαβάσαμε, γύρισε το «Kinds of Kindness» όπου ακούγεται & το «Sweet dreams» των Eurythimcs, το διάστημα που τελειοποιούσε τα ειδικά εφέ της ταινίας «Poor Things».

"Sweet dreams are (not) made of this. Ο Λάνθιμος επιστρέφει στο σαδιστικό, κατάμαυρο, αφιλόξενο για τον μέσο θεατή σινεμά του. Και καλά κάνει. Αλλά, το κάνει καλά;", έγραψε το flix.gr.

Το περιοδικό Αθηνόραμα στην κριτική του ανέφερε: "Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα".

ΣΙΝΕ ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ

ΤΗΛ 2610994765.

www.cinekastro.wordpress.com

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Cinefil