ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Εγκαινιάζεται στο Πολύεδρο ατομική έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Σταθόπουλου

Κοινοποίηση
Tweet

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στις 8 το βράδυ - Θα διαρκέσει έως και τις 6 Ιουλίου 2024

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Παναγιώτη Σταθόπουλου εγκαινιάζεται αυτή την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στις 8 το βράδυ στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα.

Παρουσιάζονται έργα των τελευταίων πέντε ετών, τα περισσότερα ζωγραφισμένα με ξηρά παστέλ. Περιλαμβάνονται όμως και μερικά σχέδια με μελάνι και κάποιες μεγάλες ακουαρέλες.

Τα έργα χωρίζονται σε τρεις (3) ενότητες: Μαθαίνοντας την ώρα, Άγριοι κήποι και Εφήμεροι πύργοι.

Στην πρώτη ενότητα, Μαθαίνοντας την ώρα, μέσα από απλοποιημένα στοιχεία που επαναλαμβάνονται σε διαφορετικές συνθέσεις και χρωματικούς συνδυασμούς προκύπτει μια στοιχειώδης αφήγηση.

Στη δεύτερη, Άγριοι κήποι, οι εικόνες μοιάζουν πληθωρικές και πολύπλοκες, συνθέσεις με φυτικά στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί μέσα από μια μακρά διαδικασία απλοποίησης και σχηματοποίησης.

Οι Εφήμεροι πύργοι αντλούν το θέμα τους από την εύθυμη αδιαφορία του παιδικού παιχνιδιού για τις μόνιμες και επιβλητικές κατασκευές. Πύργοι χτίζονται με κέφι και ταχύτητα για να γκρεμιστούν αμέσως μετά με το ίδιο κέφι και την ίδια ταχύτητα και να δώσουν τη θέση τους στο κενό, όπου θα χωρέσει κάποιο άλλο έργο, μια καινούργια ζωή.

Η έκθεση του Παναγιώτη Σταθόπουλου θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024.

Ο Παναγιώτης Σταθόπουλος έχει γεννηθεί το 1978 στην Πάτρα. Σπούδασε Αρχαιολογία στα Ιωάννινα και Γλυπτική στο εργαστήριο του Γιώργου Λάππα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2010 διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση ενώ από το 2017 ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο και την Πάτρα.

Παναγιώτης Σταθόπουλος έχει ξαναπαρουσιάσει ατομική έκθεση του στο Πολύεδρο, τον Φεβρουάριο του 2019.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture