FOOD

/

Παραδοσιακή συνταγή για ρυζόγαλο

Πηγή φωτογραφίας: rasmus-gundorff-saederup/unsplash

Κοινοποίηση
Tweet

Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις

Το ρυζόγαλο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ελληνικά γλυκά. Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.

Αυτή η συνταγή ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο, χαρίζοντας πλούσια γεύση και υφή στο γλυκό, το οποίο είναι αρωματισμένο με κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού.

Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι
4 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  •  Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο.
  • Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ρύζι, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράστε το ρυζόγαλο για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το γάλα να πήξει.
  • Αν θέλετε, 5 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά.
  • Μόλις το ρυζόγαλο πήξει και το ρύζι μαλακώσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μοιράστε το ρυζόγαλο σε μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life