FOOD

/

Εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή για λουκάνικα με πιπεριές

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Μια γρήγορη και νόστιμη επιλογή

Αυτή η συνταγή για λουκάνικα με πιπεριές είναι εύκολη, γρήγορη και γευστική. Είναι η ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Υλικά

500 γραμμάρια λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
1 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

Οδηγίες

  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά.
  • Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  • Προσθέστε τα λουκάνικα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για περίπου 5-7 λεπτά.
  • Ρίξτε τις πιπεριές και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Σβήστε με το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει για 1 λεπτό.
  • Προσθέστε τις ντομάτες, το νερό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  • Σερβίρετε τα λουκάνικα με τις πιπεριές όσο είναι ζεστά, πασπαλισμένα με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν θέλετε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως μανιτάρια, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.
Αντί για λευκό κρασί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο κρασί ή ζωμό λαχανικών.
Μπορείτε να σερβίρετε τα λουκάνικα με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life