Γευστική επιλογή ιδανική για τις ζεστές μέρες
Συνταγή - Αυτή η σαλάτα ζυμαρικών με σπαράγγια και λεμόνι αποτελεί μια ελαφριά, δροσερή και γευστική επιλογή ιδανική για τις ζεστές μέρες ή για ένα υγιεινό γεύμα ή δείπνο.
Συνδυάζοντας τραγανά ζυμαρικά, τρυφερά σπαράγγια, φρέσκα μυρωδικά και μια αρωματική σάλτσα λεμονιού, αυτή η σαλάτα θα σας κερδίσει με την απλότητα και την νοστιμιά της.
Υλικά για τη συνταγή
340 γραμμάρια ζυμαρικά (π.χ. πένες, φιογκάκια, fusilli)
450 γραμμάρια σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια των 2,5 εκ.
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικό)
Για τη σάλτσα λεμονιού:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμός από 2-3 λεμόνια
4-6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Αλάτι για γεύση
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατόνερο, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο που κοχλάζει, ζεματίστε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το πολτοποιημένο σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα κρύα ζυμαρικά, τα σπαράγγια, τις λιαστές ντομάτες, το κόκκινο κρεμμύδι και τον μαϊντανό (αν τον χρησιμοποιήσετε).
- Ρίξτε τη σάλτσα λεμονιού πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
- Απολαύστε αμέσως τη δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με σπαράγγια και λεμόνι. Μπορείτε να γαρνίρετε με έξτρα φρέσκο μαϊντανό ή με ξύσμα λεμονιού.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr