ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξεκινά τη Δευτέρα 17-6 το 14ο Athens Open Air Film Festival με την ταινία "High Fidelity"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 19-6 η προβολή της κωμικής περιπέτειας "48 Ώρες" με τον ΈντιΜέρφι και τον Νικ Νόλτε σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια

Κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ολοκαίνουργιες και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, κινηματογραφικές ολονυκτίες κάτω από την πανσέληνο, μαραθώνιος θρυλικών ταινιών τρόμου σε ένα από τα πιο δροσερά πάρκα της Αθήνας, αξέχαστες προβολές σε μερικά από τα πιο απροσδόκητα και εντυπωσιακά σημεία της πόλης της Αθήνας.

Αυτά και πολλά ακόμη επιφυλάσσει το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ, η αγαπημένη φεστιβαλική συνήθεια του καλοκαιριού η οποία επιστρέφει από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο 2024 με ένα πλούσιο πρόγραμμα, προβολές σε αγαπημένες, αλλά και νέες τοποθεσίες και κυρίως με σπουδαίο σινεμά.

Η έναρξη γίνεται την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 σ’ ένα υπέροχο σημείο, στον Προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, στην Αθήνα όπου στις 21:30 θα προβληθεί η ταινία HIGH FIDELITY (παραγωγής 2000, με διάρκεια 113 λεπτά).

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς.

Πρωταγωνιστούν οι: Τζον Κιούζακ, Τζακ Μπλακ, Λίζα Μπονέ, Τιμ Ρόμπινς.

Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 19 Ιουνίου στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στη συμβολή με Παρθενώνος), στην Αθήνα στις 21:30 η προβολή της ταινία 48 ΩΡΕΣ - 48 HRS (Αμερικανικής παραγωγής 1982, με διάρκεια 96 λεπτά).

Σκηνοθεσία: Γουόλτερ Χιλ.

Πρωταγωνιστούν οι: Έντι Μέρφι, Νικ Νόλτε, Ανέτ Ο' Τουλ, Τζέιμς Ρέμαρ.

Προβολή της ταινίας σε ολοκαίνουργια ψηφιακή αποκατάσταση.   

*To Σάββατο 29-6 στο Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, στην Αθήνα στις 21:30 θα προβληθεί η ταινία ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ - THE SHELTERING SKY (παραγωγής 1990, με διάρκεια 138 λεπτά).

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Πρωταγωνιστούν οι: Τζον Μάλκοβιτς, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Κάμπελ Σκοτ, Τίμοθι Σπολ

Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Το φετινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4-9 με την προβολή στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, στην οδό Διδότου 6, στην Αθήνα στις 21.00 της ταινίας ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥΦΕΚΙ | LE VIEUX FUSIL (1975, διάρκεια 103 λεπτά).

Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Ενρικό.

Πρωταγωνιστούν: Φιλίπ Νουαρέ, Ρόμι Σνάιντερ, Ζαν Μπουίς.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Mπορείτε να δείτε ολόκληρο το φετινό πρόγραμμα εδώ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture