SPOTLIGHT

/

Πότισμα το καλοκαίρι: Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για τα φυτά εξωτερικού χώρου

Κοινοποίηση
Tweet

H χειρότερη ώρα για να ξεδιψάσoυν τα φυτά

Το πότισμα, είναι ο Νο1 κανόνας επιβίωσης των φυτών σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται.

Η συχνότητα και η ποσότητα νερού που έχουν ανάγκη τα φυτά, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων είναι το είδος τους, το μέγεθος της γλάστρας, η ποιότητα του εδάφους, αλλά και το Περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν και αναπτύσσονται. Η ποιότητα του νερού παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο.

 
Εκτός των παραπάνω, άλλος ένα σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψιν, όταν έρθει η ώρα να ποτίσεις τα αγαπημένα σου φυτά, είναι ξεκάθαρα η εποχή. Κατά έναν γενικό κανόνα, το Καλοκαίρι τα φυτά θέλουν πιο συχνά πότισμα απ’ ό,τι τον χειμώνα. Σε δεύτερη φάση, αυτό που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι η ώρα του ποτίσματος τώρα το καλοκαίρι. Ξεκινάμε με τη χειρότερη ώρα για να ξεδιψάσεις τα φυτά σου.

 
Η χειρότερη στιγμή της ημέρας για να ποτίσεις ένα φυτό το καλοκαίρι είναι κατά τις μεσημβρινές ώρες, όταν ο ήλιος και η θερμοκρασία βρίσκονται στο peak τους. Συγκεκριμένα, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., το πότισμα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Οι κύριοι λόγοι είναι οι εξής:

Γρήγορη εξάτμιση: Η υψηλή θερμοκρασία και η έντονη ηλιοφάνεια προκαλούν πιο γρήγορη εξάτμιση του νερού, με αποτέλεσμα τα Φυτά να μην απορροφούν αρκετό νερό πριν αυτό εξατμιστεί.
Θερμικό στρες: Το νερό μπορεί να είναι πιο κρύο σε σχέση με τη θερμοκρασία. Επομένως, όταν έρχεται σε επαφή με τις ζεστές ρίζες ή τα φύλλα του, μπορεί να προκαλέσει θερμικό σοκ στο φυτό, επηρεάζοντας την υγεία του.
Κάψιμο των φύλλων: Αν το νερό πέσει στα φύλλα, οι σταγόνες λειτουργούν σαν φακοί και συγκεντρώνουν την ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να προκαλούν εγκαύματα.
 
Και τώρα αν αναρωτιέσαι ποια είναι η καλύτερη στιγμή το καλοκαίρι για να ποτίσεις τα φυτά σου, αυτή είναι είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και το νερό έχει χρόνο να διεισδύσει στο έδαφος και να απορροφηθεί από τις ρίζες πριν εξατμιστεί.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight