CINEFIL

/

"Έσκισαν" τα "Μυαλά που Κουβαλάς 2" πανελλαδικά και στην Πάτρα, και στο εξωτερικό

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Στη χώρα μας τα εισιτήρια του 4ημέρου της πρεμιέρας της ταινίας ανιμέισον άγγιξαν τα 100.000 εκ των οποίων πάνω από 2.600 κόπηκαν στην Πάτρα

«Έσκισε» εμπορικά η ολοκαίνουρια ταινία ψηφιακού ανιμέισον της Ντίσνει και της Pixar «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 – Inside Out 2», τόσο στη χώρα μας, και στην Πάτρα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο διευθυντής των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα, Αλέξης Μπιτούνης, ήταν καθαρά μία ταινία που την περίμεναν οι μικροί θεατές και οι γονείς τους και πήγε εξαιρετικά καλά. Επίσης το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως τα παιδιά θεατές που είχαν απολαύσει και αγαπήσει την 1η ταινία πριν από περίπου εννέα χρόνια, μεγαλύτερα πλέον σε ηλικία, φάνηκε πως έσπευσαν να δουν και την καινούρια ταινία.

Το φιλμ έχει κυκλοφορήσει από την περασμένη Πέμπτη 13-6 σε συνολικά 213 αίθουσες πανελλαδικά, και το 4ήμερο της πρεμιέρας του έκοψε σχεδόν 100.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια 98.084 εισιτήρια πανελλαδικά).

Στην Πάτρα συγκεκριμένα, η ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 - Inside Out 2» του Κέλσι Μαν, όπως μας είπε ο κ. Μπιτούνης, έκοψε περίπου 2.000 εισιτήρια από τα πάνω από 2.600 που κόπηκαν ολόκληρο το 4ήμερο Πέμπτη 13-6 με Κυριακή 16-6-2024 στα Options Cinemas. Πράγματι η κίνηση ειδικά το σαββατοκύριακο ήταν ζωηρή θυμίζοντας καλά χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα από εμπορικής άποψης. Στο γκισέ των εισιτηρίων είχε σχηματιστεί ουρά και όλοι, μικροί και μεγάλοι ήθελαν να πάνε να δουν τη συνέχεια της ιστορίας της έφηβης -πλέον- Ράιλι, σ' ένα σίκουελ που από τους κριτικούς έχει χαρακτηριστεί, ισάξιο του υπέροχου πρώτου, το οποίο να θυμίσουμε πως είχε κερδίσει και το Όσκαρ καλύτερου ανιμέισον φιλμ.

Στο Rotten tomatoes η ταινία φτάνει το 91% ενώ στο πιο απαιτητικό metacritic είναι στο 74%.

Η ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» προβάλλεται στην Πάτρα και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο από την Πέμπτη όπου επίσης πήγε θαυμάσια από πλευράς προσέλευσης θεατών (υπολογίζεται να κόπηκαν τουλάχιστον άλλα 600 εισιτήρια). Το φιλμ των Walt Disney Studios Motion Pictures στις ΗΠΑ έκανε εισπράξεις 155 εκατ. δολαρίων το 3ήμερο της πρεμιέρας του σε 4.440 αίθουσες συν ακόμη άλλα 140 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως διαβάσαμε στο flix.gr, η 1η ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» που είχε θεωρηθεί ιδιαίτερα ευρηματική και πρωτότυπη, είχε ξεκινήσει τότε πριν 9 χρόνια με 62.000 θεατές στο τετραήμερο της πρεμιέρας της σε 146 οθόνες αρχές Σεπτέμβρη του 2015, ενώ στην πορεία έφτασε συνολικά τα 310.000 εισιτήρια.

Να προσθέσουμε πως σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας διανομής Feelgood, το φιλμ "Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2" εκτός του ότι εκτίναξε το ελληνικό box office του τετραήμερου 13-16 Ιουνίου, έκανε και πάνω από 7.800 εισιτήρια στην Κύπρο.

Τα μυαλά που κουβαλάμε όλοι μας, έβαλαν στην άκρη για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και επέλεξαν γνήσια ψυχαγωγία γεμάτη συναισθήματα, ψυχή, χρώμα και γέλιο και χιλιάδες θεατές κάθε ηλικίας απόλαυσαν σε κλειστούς και θερινούς κινηματογράφους το animation του καλοκαιριού που έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων της τελευταίας 12ετίας για άνοιγμα τετραημέρου στο είδος του, αφήνοντας πίσω δημοφιλείς τίτλους όπως Minions, Super Mario, Kung Fu Panda, αναφέρει η ανακοίνωση της Feelgood.

Στην πρωτότυπη ακκλόφωνη κόπια ακούγονται οι: Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira, Maya Hawke, Ayo Edebiri, Adèle Exarchopoulos, Paul Walter Hauser, Kensington Tallman, Lilimar, Diane Lane, Kyle MacLachlan, Sumayyah Nuriddin-Green, Grace Lu, Yvette Nicole Brown

Στην ελληνική µεταγλώττιση ακούγονται οι: Νάντια Κοντογεώργη, Λευτέρης Ελευθερίου, Λυδία Τζανουδάκη, Μαρίνα Σαμάρκου, Κώστας ∆αρλάσης, Άντρια Ράπτη, Λητώ Αμπατζή, Έλσα Ζαρρή, ∆ημήτρης Σάρλος, Φιλίππα Μαβιτζή, Λυδία Σγουράκη, Αγγελίνα Παπαδοπούλου, Βασιλική Σούτη, Μαρία Πλακίδη, Χρήστος Θάνος, Κατερίνα Μάντζιου, Βασίλης Παπαστάθης, Τάσος Νταπαντάς, Γιάννης Τσούτσιας, Βασίλης Μήλιος, Γιώργος Ματαράγκας, Βίνα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Γκίργκις, Λένα Μαραβέα, Μαρία Μαραγκουδάκη. Μουσική: Andrea Datzman.

Στη 2η θέση του εγχώριου box office βρέθηκε το γουστόζικο, καλοπαιγμένο και με συναρπαστικές σκηνές περιπέτειας & τον Γουίλ Σμιθ να επιστρέφει εμπορικά δριμύτερος, «Bad Boys: Ride or Die» των Αντίλ και Μπιλάλ, κόβοντας σε 81 αίθουσες πανελλαδικά, 7.238 & συνολικά σε σχεδόν 2 εβδομάδες 23.040 εισιτήρια (προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε). Στις ΗΠΑ και υπόλοιπο κόσμο το νέο Bad Boys έχει ήδη φτάσει τα 215 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις σε 10 μέρες.

Όσο για τις «Ιστορίες Καλοσύνης» του Γιώργου Λάνθιμου, στην 3η εβδομάδα προβολής τους διανύουν αναμενόμενα πτωτική πορεία, κόβοντας σε 30 αίθουσες πανελλαδικά, 3.947 εισιτήρια και έχοντας φτάσει τα σχεδόν 60.000 εισιτήρια. Στην Πάτρα η ταινία συνεχίζει την προβολή της στη Βέσο Μάρε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Cinefil