ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Οι απολύσεις στην εστίαση δεν είναι εκβιασμός, είναι πραγματικότητα»- Ο Αλ. Σκαρμέας για τα τραπεζοκαθίσματα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
tsichlakonstantina@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Μετά την απόφαση του Δήμου να συμμορφωθεί ο κλάδος με την υπάρχουσα κανονιστική μέχρι να φτιαχτεί η καινούργια, οι επιχειρηματίες δεν κάνουν λόγο μόνο για αυξήσεις στις τιμές αλλά και για απολύσεις

 

«Τσουνάμι» αλλαγών, αυξήσεων και απολύσεων φαίνεται να φέρνει, όπως λένε οι επιχειρηματίες της εστίασης, το μάζεμα των τραπεζοκαθισμάτων από τους πεζόδρομους της Πάτρας.

Μετά την απόφαση του Δήμου να συμμορφωθεί ο κλάδος με την υπάρχουσα κανονιστική μέχρι να φτιαχτεί η καινούργια, οι επιχειρηματίες δεν κάνουν λόγο μόνο για αυξήσεις στις τιμές αλλά και για απολύσεις.

Όπως λέει μιλώντας στο thebest.gr ο δικηγόρος Αλέξης Σκαρμέας που εκπροσωπεί νομικά τον ΣΚΕΑΝΑ, «η εστίαση αποτελεί δυστυχώς, γιατί θα έπρεπε να έχει κι άλλες, τη βαριά βιομηχανία της Πάτρας όπου απασχολούνται πάνω από 15.000 εργαζόμενοι και παίρνουν μισθό 15.000 οικογένειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αφαίρεση μίας σειράς τραπεζοκαθισμάτων σε ένα μαγαζί με μεγάλο μήκος έχει ως αποτέλεσμα επτά απολύσεις. Αυτό δεν είναι εκβιασμός αλλά η πραγματικότητα όπως δημιουργείται».

Από την πλευρά του ο ΣΚΕΑΝΑ ζητάει μια τροποποίηση μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα κανονιστική και να έχει παραπάνω χώρο, όσος «περισσεύει» μετά την εξασφάλιση αυτού που χρειάζονται φορείς και υπηρεσίες.

«Ο ΣΚΕΑΝΑ θέλει όλα να γίνουν με την σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής  του ΕΚΑΒ αλλά και των ατόμων με αναπηρία, να υπάρχει ο χώρος που χρειάζονται και ό,τι περισσεύει να μπορούν να το αξιοποιήσουν τα καταστήματα για να δουλεύουν, για να μην χρειαστεί να κάνουν απολύσεις και να επιβιώσουν. Ζητάνε άλλη μια σειρά τραπεζοκαθισμάτων» λέει ο Αλέξης Σκαρμέας που τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει μέτρο.

«Πρέπει οι εμπλεκόμενοι να επιδιώξουν μια μέση λύση. Η εικόνα μίας εγκαταλειμμένης πόλης δεν είναι ωραία, όπως δεν είναι και η υπερβολή. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Ο Δήμος λέει να φτιαχτεί πρώτα η πόλη, να γίνει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και όλες οι αλλαγές και μετά να γίνει η νέα κανονιστική. Αυτό όμως μπορεί να πάρει χρόνια. Είναι αναγκαίο να γίνει μέχρι τότε μία προσαρμογή στις ανάγκες και την εικόνα του σήμερα. Ο Δήμος ως πιο ισχυρός πόλος θα πρέπει να συνεχίσει αυτή την κουβέντα παρά αυτή την πρώτη κακή επαφή» λέει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι αυτό το διάστημα σε νομικό επίπεδο ο ΣΚΕΑΝΑ αντιμετωπίζει κάποια πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την αστυνομία το διάστημα που λόγω της ανανέωσης της δημοτικής αρχής καθυστέρησαν να συσταθούν οι επιτροπές που θα όριζαν  τα τέλη και τις άδειες των καταστημάτων. «Ο Δήμος έχει αναλάβει την ευθύνη γι΄αυτά τα πρόστιμα καθώς λόγω της καθυστέρησης οι επιχειρηματίες δεν ήξεραν πώς έπρεπε να κινηθούν» καταλήγει ο κ. Σκαρμέας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις