ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Η Πάτρα χρειάζεται νέα Κανονιστική

Κοινοποίηση
Tweet

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με τον ΣΚΕΑΝΑ και συζήτηση για την εικόνα (και το μέλλον) της πόλης

Συνάντηση με την διοίκηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α) είχε το μεσημέρι της Τρίτης αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης σπιράλ, με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται: "Η επίσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου προγραμματίστηκε μετά από αίτημα της παράταξης, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στη σχέση ΣΚΕΑΝΑ-Δήμου Πατρέων, με επιπτώσεις όχι μόνο στον κλάδο αλλά και σε κεφάλαια όπως η εικόνα πόλης, η λειτουργία πόλης, η θέσπιση και τήρηση κανόνων κ.α.

Ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς ανέλαβε να ενημερώσει τους εκπροσώπους του σπιράλ για τις πρόσφατες συζητήσεις που είχαν με τη δημοτική αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο, καθώς δεν υπήρξε προς τις δημοτικές παρατάξεις αντίστοιχη επίσημη ενημέρωση κατά το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Στη συνέχεια διατυπώθηκαν συνοπτικά οι διαχρονικές θέσεις του κλάδου της εστίασης και οι επερχόμενες αποφάσεις και κινήσεις τους που εκπορεύονται από την αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής απέναντί τους.

Ο Πέτρος Ψωμάς επανέλαβε την πάγια θέση του σπιράλ για την απόλυτη ανάγκη διαμόρφωσης, ψήφισης και εφαρμογής μιας Νέας Κανονιστικής. Ο λόγος για έναν καταστατικό χάρτη που θα λάβει υπόψη όλα τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην πόλη τελευταία, που θα συμπεριλάβει τις θέσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και θα στηριχτεί σε επιτυχημένες πρακτικές άλλων σύγχρονων πόλεων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Όποιοι πραγματικά νοιάζονται για την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης, οφείλουν να συμβάλλουν στη συν-διαμόρφωση ενός τέτοιου κειμένου και να φροντίσουν για την τήρησή του. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί στην πόλη ευνομία, ευταξία, ελεύθερη προσβασιμότητα, ισονομία, δικαιοσύνη και αλληλοσεβασμός. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν, κατ’ επέκταση, οι όροι που θα καταστήσουν την Πάτρα βιώσιμη, λειτουργική και επισκέψιμη. Οτιδήποτε άλλο είναι λόγια, θεωρίες και πολιτικαντισμοί. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του σπιράλ προθυμοποιούνται να συμμετέχουν στη πρόθεση του ΣΚΕΑΝΑ για συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών ώστε το θέμα της Κανονιστικής να εισαχθεί άμεσα ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΚΕΑΝΑ ο Πρόεδρος Τάσος Γιατράς, ο νέος Αντιπρόεδρος Θανάσης Παπανικολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, ο Ταμίας Ζώης Τζούδας και τα μέλη του Συλλόγου, Αλέξης Μάκκας και Σταμάτογλου Άρης. Τον Πέτρο Ψωμά συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θάνος Δούρος και Σοφία Στεφανοπούλου, ο Γραμματέας Ανδρέας Κοσμάτος, οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι Τάκης Χρονόπουλος και Δημήτρης Μπότσαρης και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μάκης Κουλούρης". 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις