SPOTLIGHT

/

Ο Ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Teo James αναλαμβάνει Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNHCR

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Ο 39χρονος ηθοποιός πρωτοαγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μέσα από τις ταινίες της Τριλογίας της Απόκλισης

Ο γοητευτικός, Ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Theo James ή Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis, όπως είναι το πλήρες όνομα του, ορίστηκε από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Παγκόσμιος Πρεσβευτής Καλής Θέλησης.

Ο ταλαντούχος Άγγλος σταρ να θυμίσουμε πως κέρδισε την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού, παίζοντας τον Tobias Eaton στην επιτυχημένη τριλογία ταινιών επιστημονικής φαντασίας "The Divergent Series - Η Τριλογία της Απόκλισης".

Ο Τέο Τζέιμς έχει γεννηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 1984 στο High Wycombe, του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο όμορφος αυτός και καλός ηθοποιός είπε ότι η εμπειρία της οικογένειάς του «τον έκανε να κατανοήσει τις θυσίες και τους αγώνες με τους οποίους είναι αντιμέτωποι οι πρόσφυγες».

«Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ως Πρέσβης Καλής Θέλησης. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο παππούς μου αναγκάστηκε να φύγει με ένα μικρό σκάφος από την Ελλάδα στη Συρία και το θάρρος και η ανθεκτικότητά του με ενέπνευσαν να βοηθήσω για να αλλάξουν οι ζωές των εκτοπισμένων ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Εκτός από τα φιλμ του The Divergent franchise, o Teo James πιο τελευταία έχει εμφανιστεί στην τηλεοπτική κωμική σειρά δράσης του Γκάι Ρίτσι για το Netflix, «The Gentlemen» που είναι ένα spin-off της ομώνυμης ταινίας του Ritchie του 2019. Στη σειρά που ντεμπουτάρισε στις 7 Μαρτίου 2024, πρωταγωνιστεί ο Theo James.

Ο Τζέιμς έχει παίξει και στην βραβευμένη τηλεοπτική σειρά «The White Lotus» του Μάικ Γουάιτ για το HBO.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τέο Τζέιμς υποστηρίζει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από το 2016 και έχει ταξιδέψει σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιορδανία για να συναντήσει αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight