ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Η Πορτογαλία με ανατροπή 2-1 την Τσεχία στο ρεκόρ του Ρονάλντο- BINTEO

Κοινοποίηση
Tweet

Αγωνίστηκε για 6ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Με τον 22χρονο γιο του Κονσεϊσάο να μετατρέπεται σε χρυσή αλλαγή στο 90+1΄η Πορτογαλία λύγισε με ανατροπή 2-1 την Τσεχία και στο φινάλε ανάσανε με την ανακούφιση της νίκης στο Euro 2024!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο  έγινε ο πρώτος παίκτης που έπαιξε σε 6 Euro!

Το πρώτο 45λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την Πορτογαλία με τον Ρονάλντο και τους συμπαίκτες του να έχουν συνέχεια τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Τσεχίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πορτογάλοι έφτασαν σε ποσοστό κατοχής της μπάλας στο πρώτο μέρος, το 74,8% ενώ είχαν και εννιά τελικές, όχι όμως κλασικές ευκαιρίες, σε αντίθεση με τη μόλις μια της Τσεχίας.

Η υπεροχή των Πορτογάλων ήταν ανούσια στο πρώτο μισάωρο του αγώνα και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 32' όταν σε ωραία κάθετη ο Ρονάλντο έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το πλασέ με τον Στάνεκ να διώχνει με το ένα χέρι. Η μπάλα έδτασε στον Βιτίνια που έκανε το σουτ με τον Τσέχο γκολκίπερ να διώχνει ξανά.

 
Ο Ρονάλντο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας, γύρισε, έκανε το σουτ με το αριστερό για να δει τον Στάνεκ να του λέει και πάλι όχι.


Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγο Κόστα, Νταλότ (63΄Ινάτσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (90΄Νέτο), Κανσέλο (90΄Σεμέδο), Βιτίνια (90΄Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ραφαέλ Λεάο (63΄Ζότα), Κριστιάνο Ρονάλντο

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Τσουφάλ, Ντουντέρα, Σουλτς (79΄Σέβτσικ), Προβόντ (79΄Μπαράκ), Σούτσεκ, Κούχτα (60΄Λινγκρ), Σικ (60΄Σιτίλ)

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports