ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Ενίσχυση με τον Ντάριους Πέρι για τoν Προμηθέα

Κοινοποίηση
Tweet

Δύναμη στην περιφέρεια

Ο Προμηθέας Πάτρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη της μεταγραφή για τη σεζόν 2024-25, που ακούει στο όνομα του Nτάριους Πέρι, ο οποίος έρχεται για να ενισχύσει την περιφέρεια του.

Ο Darius James Perry, όπως είναι το πλήρες όνομα του παίκτη, γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1999 στις ΗΠΑ. Βλέπει τον κόσμο από τα 188 εκατοστά και αγωνίζεται στη θέση του Point Guard. Ξεκίνησε την καριέρα του από το NCAA και τους Louisville Cardinals, στους οποίους αγωνίστηκε για μια τριετία. Στη συνέχεια μετακόμισε στους UCF Knights, εκεί όπου παρέμεινε για μια διετία, πριν πάρει την απόφαση να περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και να έρθει στην Ευρώπη. Στην ”rookie” του σεζόν στα ευρωπαϊκά παρκέ, ο Πέρι έπαιξε στη Nyiregyhaza από την Ουγγαρία και εντυπωσίασε με την πολυσύνθετη προσφορά του στο παιχνίδι, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 22,2 πόντους, 4,6 ασίστ και 4,5 ριμπάουντ. Η εξαιρετική του χρονιά στο ουγγρικό πρωτάθλημα, του έδωσε το ”διαβατήριο” για να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα υψηλότερου επιπέδου, τη γερμανική Bundesliga και την Wurzburg Baskets. Η παρουσία του ήταν και εκεί πολύ καλή, με τον Αμερικάνο να μετράει 10,1 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στους ομίλους του Champions League

Ο Προμηθέας Πάτρας συμμετέχει στους ομίλους του Basketball Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θέλοντας ξανά να πρωταγωνιστήσει στη διοργάνωση, μετά την εξαιρετική παρουσία της σεζόν 2023-24, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, ένα βήμα πριν το Final 4 του Βελιγραδίου. Για τους «πορτοκαλί» η επιλογή να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι στρατηγικής σημασίας, αφού το format παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, με πολλές προκρίσεις, πολλά ”do or die” παιχνίδια και με ελάχιστα αδιάφορα και αντιεμπορικά ματς.

Θα ριχτεί στη μάχη των ομίλων, που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Θα υπάρξουν 4 όμιλοι των 8 ομάδων, εκ των οποίων ο πρώτος κάθε ομίλου θα προκρίνεται απευθείας στο Top16, ο δεύτερος και ο τρίτος θα παίζουν Play In (με τους δεύτερους να έχουν πλεονέκτημα έδρας), ενώ ο τέταρτος κάθε γκρουπ θα αποχαιρετά τον θεσμό. Στη συνέχεια, σχηματίζονται 4 νέοι όμιλοι, στους οποίους θα συμμετάσχουν 16 ομάδες. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στα προημιτελικά, όπου θα προκύψουν 4 νοκ άουτ ζευγάρια, κατόπιν κλήρωσης, με τους νικητές να προκρίνονται στο Final 4 του θεσμού.

Στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League συμμετέχουν συνολικά 32 ομάδες. Οι 28 εξ αυτών έχουν ήδη γίνει γνωστές και είναι οι εξής: ΑΕΚ, Περιστέρι, Προμηθέας Πάτρας, Κολοσσός Ρόδου (Ελλάδα) Μάλαγα, Μούρθια, Τενερίφη, Μανρέσα (Ισπανία), Ντερτόνα Τορτόνα, Ρέτζιο Εμίλια, (Ιταλία), Φάλκο Σομπατέλι (Ουγγαρία), Οστάνδη (Βέλγιο), FMP (Σερβία), Γαλατάσαραϊ, Καρσίγιακα, Μανίσα (Τουρκία), Χάποελ Χολόν, Μακάμπι Ραμάτ Γκαν, (Ισραήλ), Ιγκοκέα (Βοσνία), Σλασκ Βρότσλαβ, Στσέτζιν (Πολωνία), Ναντέρ, Σεντ Κεντάν, (Γαλλία) Κέμνιτς, Ράστα Φέχτα, Βούρτζμπουργκ (Γερμανία), Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία), Ρίγα (Λετονία).

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports