ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Λευτέρης Μήτρακας: «Η Νόρα Δράκου έκανε κατάθεση ψυχής»

Photo credits: Αναστασία Καρεκλά / Athlead

Κοινοποίηση
Tweet

Ο προπονητής της στον ΝΟΠ

Ο προπονητής της Νόρας Δράκου, και προπονητής στον ΝΟΠ, Λευτέρης Μήτρακας, δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος μετά τα όσα πέτυχε η αθλήτριά του στην κούρσα της ζωής της.

Ο Λευτέρης Μήτρακας έζησε από τις κερκίδες του κολυμβητηρίου του Βελιγραδίου την τρομερή κούρσα της στον τελικό των 50μ ελεύθερο, στην οποία με 24.59 βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο κα έκλεισε θέση για τους τέταρτους Ολυμπιακούς της καριέρας της, τους τρίτους σε ατομικό αγώνισμα.

Ως προς το πως βίωσε, ο ίδιος τις στιγμές του τελικού, είπε: «Είδα ότι έφυγε καλά, πήγαινε πολύ καλά στα πρώτα μέτρα αλλά δεν έβλεπα καλά τα τελευταία 15 γιατί καθόμασταν στις κερκίδες πίσω από την εκκίνηση. Έβλεπα από το video wall και μόλις είδα τον χρόνο λύγισαν τα πόδια μου. Εκπληρώθηκαν όλοι οι στόχοι, πανελλήνιο ρεκόρ, 2η θέση, Ολυμπιακό όριο. Τι άλλο να ζητούσαμε δηλαδή; Ούτε το πιο αισιόδοξο σενάριο».

Στη συνέχεια περιέγραψε λεπτομέρειες από όλη την πορεία του διημέρου των 50μ ελεύθερο: «Μετά τον προκριματικό ήμουν πάρα πολύ αισιόδοξος για ατομικό ρεκόρ. Στον ημιτελικό δαγκώθηκα λίγο, αλλά μετά το ζέσταμα που την είδα σήμερα είχα ένα πολύ καλό προαίσθημα. Με ρώτησε η μάνα της πως είναι με το που ήρθε εδώ στην κερκίδα και της απάντησα να μην ανησυχεί, ότι σήμερα το έχουμε. Και όντως πήγαν όλα καλύτερα από καλά», και πρόσθεσε: «Για τρία εκατοστά έχασε το χρυσό μετάλλιο και μπήκε 8η από τον ημιτελικό. Σκέψου να γινόταν κάτι και να μην έμπαινε, να ήταν ένατη. Δεν θα ζούσαμε τώρα όλο αυτό το πράγμα, είναι τρομερό. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός. Θεωρώ ότι την ευνόησε η ακριανή διαδρομή, γιατί στον ημιτελικό που ήταν σε μεσαία διαδρομή έβλεπε τη μία, έβλεπε την άλλη, αγχώθηκε, σφίχτηκε πιο πολύ. Νομίζω ότι στον τελικό από την αρχή ήταν καλύτερα».

Για το σπουδαίο 24.59, πρόσθεσε: «Είναι απιθανό το ρεκόρ που έκανε σήμερα, τον χρόνο δεν τον έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είναι τεράστιο αυτό το step up σε αυτή την ηλικία. Είναι αδιανόητο. Σκέψου ότι μου έστειλε ο Άρης Γρηγοριάδης μήνυμα πριν και μου είπε ότι αυτό το πράγμα δεν το έχει ξαναδεί, με τον τρόπο που έγινε».

Δεν θα μπορούσε να μην δώσει τα εύσημα στη Δράκου όχι μόνο για τη δουλειά της, αλλά και για την αγωνιστικότητα και το χαρακτήρα που έβγαλε στο Βελιγράδι: «Σήμερα είναι μία μεγάλη, πολύ μεγάλη στιγμή, πάνω από όλα για τη Νόρα. Είναι τεράστια αθλήτρια και μεγάλη ψυχή. Αυτό το έγινε είναι και προϊόν προπόνησης, αλλά είναι και θέμα χαρακτήρα. Ήταν κούρσα-κατάθεση ψυχής αυτό το πράγμα, αυτό έχω να πω. Είναι μεγάλο παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά που νομίζουν ότι στα 22 και στα 23 τελειώνει ο αθλητισμός».

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports