ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο 15χρονος Χέις Κόστνερ έκανε το υποκριτικό του ντεμπούτο στη νέα ταινία του διάσημου πατέρα του, Κέβιν

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Στο γουέστερν «Horizon: An American Saga- Chapter 1» που έχει σκηνοθετήσει ο Κέβιν Κόστνερ και που από την Πέμπτη 27-6 θα προβάλλεται στη χώρα αμς, και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε

Ο Χέις Κόστνερ (Hayes Costner) που είναι γιος του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθεσίας, αγαπητού Αμερικανού ηθοποιού Κέβιν Κόστνερ, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην υποκριτική με το γουέστερν «Horizon: An American Saga- Chapter 1» που έχει σκηνοθετήσει ο 69χρονος Κέβιν Κόστνερ και βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 27-6-2024 ταυτόχρονα με την έξοδος του στις ΗΠΑ.

Ο 15χρονος μόλις γιος του Κέβιν Κόστνερ (Kevin Costner) και της Κριστίν Μπαουμγκάρτνερ (Christine Baumgartner) βρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες και μίλησε για τη συνεργασία με τον διάσημο και ταλαντούχο πατέρα του, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Τζον Σ. Μπέιρντ (Jon S. Baird), ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τη σκηνοθεσία και τη παραγωγή.

«Με 'παγίδευσε'. Έπρεπε να περνάω όλη την ημέρα μαζί του, κάθε μέρα και να τον βλέπω να δουλεύει» είπε γελώντας ο Χέις και πρόσθεσε στο ΕΤ: «Πέρασα πολύ καλά, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Είμαι πολύ περήφανος για τον πατέρα μου».

Το «Horizon: An American Saga» αποτελεί ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα για τον Κόστνερ, έναν καλλιτέχνη με σημαντική παρουσία στο Αμερικανικό και παγκόσμιο σινεμά με μία καριέρα που ξεπερνά σε διάρκεια τα 40 έτη. Η κορυφαία του στιγμή ήταν  αναμφίβολα το 1991 όταν το «Χορεύοντας με τους λύκους», ένα υπέροχο γουέστερν φιλμ που σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε ο Κόστνερ, κέρδισε 7 από τα 12 Όσκαρ για τα οποία είχε προταθεί, ανάμεσα τους της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Στο «Horizon: An American Saga» που εκτυλίσσεται χρονιά την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου 1861-1865, ο Κόστνερ έβαλε και δικά του χρήματα στην παραγωγή ενώ και σεναριακά δίνεται, όπως διαβ΄σαμε και μεγάλο βάρος και σημασία στις γυναίκες ηρωίδες και το ρόλο τους στα πράγματα και την κοινωνία της δύσκολης εκείνης εποχής.

Ανάμεσα στις ηθοποιούς που παίζουν στο φιλμ είναι και η Σιένα Μίλερ.

Η ταινία αποθεώθηκε στην πρώτη προβολή της στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών με τον Κόστνερ να δακρύζει από συγκίνηση.

Το 2ο μέρος της ταινίας θα κυκλοφορήσει τέλη Αυγούστου στις Ελληνικές αίθουσες ενώ αναμένεται να γυριστούν στο μέλλον 2 ακόμη μέρη.

Άρθρο – αφιέρωμα στο νέο επικό γουέστερν του Κόστνερ είχε αυτές τις μέρες το περιοδικό Τime.

Η ταινία «Horizon: An American Saga- Chapter 1» 3ωρης σχεδόν διάρκειας θα προβάλλεται από την Πέμπτη 27-6 και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Στην ταινία παίζουν και οι Abbey Lee, Sam Worthington, Jena Malone, Danny Huston, Tatanka Means, Wase Chief, κ.α.

Mε στοιχεία & από το ΑΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture