ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Γαλλία-Πολωνία 1-1, σε δύσκολα μονοπάτια στα νοκ άουτ οι Γάλλοι ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Τερμάτισε 2η στον όμιλο

Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Πολωνία, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό (1-1). Το σκορ διαμορφώθηκε από τις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Εμπαπέ στο 56' και του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 79ο λεπτό.

Οι μπλε ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουν με κύριο εκφραστή τον Κιλιάν Εμπαπέ που είχε στο σύνολο πέντε. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ωστόσο μπόρεσε να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 56', στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντεμπελέ από τον Κίβιορ.

 Οι Πολωνοί έγιναν ελάχιστα απειλητικοί και είχαν την καλύτερή τους στιγμή στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Λεβαντόβσκι στο 34' που ξύρισε το δοκάρι της Γαλλίας. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο βρήκαν το γκολ και αυτοί με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι που κέρδισε ο Σβιντέρσκι σε μαρκάρισμα του Ουπαμεκανό.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεβαντόβσκι, ο Μενιάν του έπιασε το πρώτο αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη. Στη δεύτερη απόπειρα ο φορ της Μπαρτσελόνα ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσια.

Οι μπλε τερμάτισαν στη δεύτερη θέση με πέντε βαθμούς, η Αυστρία που νίκησε την Ολλανδία τερμάτισε εκείνη πρώτη στον όμιλο και η Ολλανδία τρίτη. Οι οράνιε είχαν κλείσει από χθες θέση στους "16" του Euro 2024.

Ο Σκορούπσκι φώναξε παρών στο πρώτο μέρος
Οι Γάλλοι μπήκαν από νωρίς δυνατά στο ματς, καθώς ήταν εκείνοι που καιγόντουσαν περισσότερο για το τρίποντο. Ωστόσο οι Πολωνοί ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο έκτο λεπτό με το μακρινό σουτ του Ζιελίνσκι, όμως ο Μενιάν τον σταμάτησε.

 
Οι μπλε είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Τέο Ερναντέζ στο 11ο λεπτό μετά από γύρισμα του Ντεμπελέ, όμως ο Σκορούπσκι τον σταμάτησε. Στο 19ο λεπτό ο Ντεμπελέ μετά από έξοχη πάσα του Καντέ εκτέλεσε μέσα από την περιοχή αλλά ο Σκορούπσκι τον σταμάτησε.

Στο 34ο λεπτό οι Πολωνοί έχασαν τη μεγαλύτερη στιγμή τους στο πρώτο μέρος με την κεφαλιά του Λεβαντόβσκι μέσα από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Εμπαπέ είχε δύο τελικές μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σκορούπσκι του στέρησε το γκολ.

Εμπαπέ και Λεβαντόβσκι βρήκαν τη λύση από την άσπρη βούλα
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με τον Κίλιαν Εμπαπέ να ψάχνει διαρκώς το γκολ, όμως ο Σκορούπσκι ήταν πάλι εκεί όπου χρειάστηκε. Στο 55' ο Ντεμπελέ κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κίβιορ και ο Εμπαπέ ευστόχησε, κάνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ ο ρυθμός πάγωσε, με τους Γάλλους να συνεχίζουν να απειλούν. Ο Μπαρκολά έκανε ωραία επέλαση στην αντίπαλη περιοχή στο 59', αλλά το σουτ από τη δύσκολη γωνία είχε απάντηση από τον Σκορούπσκι. Η Πολωνία απείλησε μετά από ώρα με το σουτ που εξαπέλυσε ο Λεβαντόβσκι από μακρινή απόσταση, όμως η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ. Λίγα λεπτά μετά όμως κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι ο άλλοτε φορ του ΠΑΟΚ, Σβιντέρσκι σε μαρκάρισμα του Ουπαμεκανό.

Ο Λεβαντόβσκι ευστόχησε με τη δεύτερη, καθώς δόθηκε επανάληψη μετά την επέμβαση του Μενιάν στο πρώτο πέναλτι. Ο φορ της Μπαρτσελόνα είχε ευκαιρία για να σκοράρει και στο 82', αλλά το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε άουτ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports