BEAUTY

/

Chanel Couture, Opera Garnier: Χωρίστρες και φιόγκοι παραμένουν το ακλόνητο beauty look γαλλικής κομψότητας

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Το δέσιμο της κορδέλας στα μαλλιά ήταν πιο πλούσιο από άλλες φορές, θεωρείται ήδη trend της επόμενης σαιζόν

Ο ιστορικός οίκος Chanel, παρουσίασε την couture συλλογή του για φθινόπωρο/ χειμώνα 2024/2025 στην εμβληματική και μεγαλοπρεπή Opera Garnier στην καρδιά του Παρισιού.

Αν και «ακέφαλος», λόγω της πρόσφατης αποχώρησης της creative director Virginie Viard, ενθουσίασε με το γεμάτο νοσταλγικές αναφορές show του. Ηταν δημιουργίες του Fashion Creation Studio, που εδρεύει στα περίφημα ateliers της Rue Cambon, οι οποίες αποθεώθηκαν αυτόματα από τα διεθνή media. Mάλιστα, το αξεσουάρ – σήμα κατατεθέν, οι φιόγκοι παρέλασαν σε πληθώρα και είχαν δεθεί πλούσια στα κεφάλια των μοντέλων.

Ο φιόγκος μαζί με τις αλυσίδες, τις καμέλιες, τα τουίντ και το ασπρόμαυρο άλλωστε είναι χαραγμένα στο DNA του label που δημιούργησε η αξεπέραστη Coco Chanel.

Η πρόταση των αυστηρά μαζεμένων πίσω, με χωρίστρα και στιλπνή γυαλάδα, μαλλιών, με κλασικό στολίδι το φιόγκο ήταν πιο κατηγορηματική από ποτέ στη συγκεκριμένη συλλογή. Ηταν το κυρίαρχο headpiece. Το ντεφιλέ άνοιξε η Ιταλίδα καλλονή και σταθερή μούσα του οίκου, Βιτόρια Τσερέτι με αυτό ακριβώς το χτένισμα και «τεατράλε» κάπα από ταφτά. Ακόμα και η νύφη στο φινάλε ήταν έτσι χτενισμένη. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο μαύρος φιόγκος στα μαλλιά προτείνεται ως beauty trend. Aυτή τη φορά όμως λανσάρεται απερίφραστα πιο ογκώδης, ως απόλυτο item, δηλαδή χωρίς άλλες παραλλαγές.

Η Chanel γιόρτασε τους δεσμούς της με την τέχνη, το χορό και την όπερα με φουσκωτά μανίκια, κεντήματα, ρομαντικά φρου- φρου και δραματικούς όγκους. Εδειξε μακριά τουίντ παλτό και σύνολα με φαντεζί όγκους, στολισμένα με πετράδια και φτερά, ενώ τα πασίγνωστα ταγιέρ ήταν πιο αστραφτερά από ποτέ. Η παράδοση στην glam κομψότητα αναδείχθηκε ως κεκτημένο. Όπως και η διαχρονική επιρροή και καταγωγή των φιόγκων στο κεφάλι. Από τις διάσημες καλεσμένες ξεχωρίσαμε τη βρετανίδα ηθοποιό Κίρα Νάιτλι. Το λευκό φόρεμά της είχε φιόγκο στο ντεκολτέ και τα δημοσιεύματα έσπευσαν να την αποκαλέσουν Chanel princess. Τι λέτε, θα ψωνίσουμε φιόγκους από Σεπτέμβριο;

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View