SPOTLIGHT

/

Η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του "Notebook" Τζίνα Ρόουλαντς πάσχει από Αλτσχάιμερ

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Η 94χρονη σήμερα Αμερικανίδα ηθοποιός γεννημένη τον Ιούνιο του 1930 στο Γουινσκόνσιν, πάσχει από Αλτσχάιμερ εδώ και 5 χρόνια, όπως αποκάλυψε ο γιος της, Νικ Κασσαβέτης

Ιδιαίτερα στενάχωρη είναι η είδηση ότι η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς - Gena Rowlands που πρόσφατα στις 19 Ιουνίου είχε γενέθλια και έκλεισε τα 94 της χρόνια, πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Αυτό αποκάλυψε ο 65χρονος γιος της, σκηνοθέτης και επίσης ηθοποιός Νικ Κασσαβέτης - Nick Cassavetes.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly με αφορμή την 20η επέτειο από την πρεμιέρα της ταινίας «The Notebook» του Νικ Κασσαβέτη (στην όμορφη αυτή ταινία του 2004 που είχε προβληθεί και στην Πάτρα, είχαν παίξει η Ρόουλαντς, ο αξέχαστος Τζέιμς Γκάρνερ και οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς), ο Νικ Κασσαβέτης ανέφερε ότι η μητέρα του πάσχει από την ασθένεια εδώ και περίπου πέντε χρόνια.

«Έβαλα τη μητέρα μου να υποδυθεί την ηλικιωμένη Allie και περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για τη νόσο, θέλοντας να είμαστε αυθεντικοί με αυτήν. Τώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, πάσχει από Αλτσχάιμερ. Είναι σε πλήρη άνοια. Και είναι τόσο τρελό - το ζήσαμε, το υποδύθηκε και τώρα το ζούμε», δήλωσε ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, η γιαγιά του οποίου, Lady Rowlands, έπασχε επίσης από την ίδια ασθένεια.

Η Τζίνα Ρόουλαντς, στη διάρκεια της μεγάλης καριέρας της τιμήθηκε με 2 Χρυσές Σφαίρες καθώς και με 4 Βραβεία Έμμυ. Καθιερώθηκε παίζοντας σε ταινίες του συζύγου της, του σπουδαίου Ελληνοαμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη (1929-1989). Ο Κασσαβέτης υπήρξε ένας από τους πρώτους σκηνοθέτες που ασχολήθηκαν με τον λεγόμενο ανεξάρτητο κινηματογράφο. Να προσθέσουμε πως η Τζίνα Ρόουλαντς πρωταγωνίστησε σε 10 ταινίες του συζύγου της και προτάθηκε για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της σε 2 από αυτές, «Μια Γυναίκα Εξομολογείται - A Woman Under the Influence», το 1974 και «Γκλόρια -Gloria», το 1980.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Στην ταινία "Το Ημερολόγιο" με τον Τζέιμς Γκάρνερ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight